Nogomet

Ancelotti: 'Veličina ovog kluba ne dopušta vam da odustajete'

Matej Kačan • četvrtak, 05.05.2022.
Ancelotti: 'Veličina ovog kluba ne dopušta vam da odustajete'
Foto: EPA

Nakon što je kao trener izborio i peto finale Lige prvaka, Carlo Ancelotti briznuo je u plač na konferenciji za medije pa je govorio o borbenom stavu svojih igrača i veličini kluba...

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti napravio je novi ogroman uspjeh u Real Madridu. Nakon osvajanja pete lige, Ancelotti je postao prvi trener s pet finala Lige prvaka, a peto je stiglo nakon spektakularnog preokreta.

Manchester City imao je 1:0 do 90. minute, a onda je izboren produžetak pa prolazak. Ancelotti je s ponosom govorio o svojim igračima, njihovoj borbi i veličini Real Madrida.

"Kad su već svi mislili da je gotovo, dogodila se ta dovoljno dobra kombinacija. Uložili smo svu svoju energiju, ali treba vam za pobjedu i malo sreće. Težak su suparnik, ali nismo odustajali. Imali smo sve - žrtvu, sreću i energiju", rekao je.

Ancelotti je konferenciju za medije dočekao u suzama, a onda je govorio o veličini Real Madrida i obvezi za borbu koju to nosi.

"Nešto čudno događa se u Ligi prvaka ove sezone. Igrali smo protiv svih jako snažnih ekipa. Zasluga ide igračima i navijačima koji uvijek guraju i guraju... Težina dresa i ponos kluba igraju ulogu. Veličina ovog kluba ne dopušta vam da odustanete čak ni kad se čini da je sve gotovo. Daje vam snagu da se nastavite boriti i da vjerujete."

Ancelotti je imao i poseban način za motivirati svoje igrače uoči uzvrata.

"Pokazali smo im video svih naših povrataka i preokreta ove sezone. Bilo ih je osam, a na kraju je pisalo 'IMAMO JOŠ JEDAN'. Sad smo ga i napravili. Bila je to dobra utakmica s jakim protivnikom, izjednačena i natjecateljska. Na kraju smo tražili onaj zadnji dio energije za izjednačenje, a onda i za pobjedu."

Ancelotti zna kako je to prosuti veliko vodstvo, izgubio je ono kultno finale u Istanbulu protiv Liverpoola nakon 3:0 vodstva na poluvremenu i zna da se nije lako izvući kad protivnik krene u preokret.

"Dogodilo mi se u finalu protiv Liverpoola, kad se izjednači na kraju, dinamika u momčadi nije dobra."

Na pitanje hoće li zapaliti još jednu "kubanku" za ovaj uspjeh, kao i kod osvajanja La Lige, kazao je:

"Ne pušim cigare, bila je to samo fotografija s mojim prijateljima. Jer moji igrači su moji prijatelji", zaključio je Talijan.

FOTO: EPA/Sergio Perez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!