Košarka

Ben Simmons ide na operaciju leđa, trebao bi biti spreman za sljedeću sezonu

Matej Kačan • četvrtak, 05.05.2022.
Ben Simmons ide na operaciju leđa, trebao bi biti spreman za sljedeću sezonu

Košarkaš Brooklyn Netsa Ben Simmons svoje probleme s leđima odlučio je riješiti operacijom nakon koje će se oporavljati tri do četiri mjeseca...

Saga oko neigranja Bena Simmonsa prvo za Philadelphia 76erse pa za Brooklyn Netse dobila je svoj, čini se, rasplet. Simmonsa su uhvatili kronični problemi s leđima zbog stresa i duge neaktivnosti.

Oni će se pokušati riješiti operacijom za koju se zvijezda odlučila nakon konzultacije sa specijalistima. Oporavak od zahvata trebao bi trajati tri do četiri mjeseca i Simmons bi mogao zaigrati na startu sljedeće sezone.

Simmons će operirati discus herniu, dosta učestalu ozljedu kod sportaša. Prije samo nekoliko dana, 25. travnja javljeno je kako će se odluka o Simmonsovim koracima prema fizičkom i mentalnom zdravlju donijeti u suradnji s klubom i agentima.

Iza njega teška je sezona u kojoj je za mnoge postao negativac. Na ljeto je tražio razmjenu iz Sixersa, a kako se ona odmah nije dogodila, otišao je iz momčadi kako bi radio na mentalnom zdravlju.

Nakon što je ipak ostvario želju i odlazak u Netse, u pripremama za povratak na teren ozljedio je leđa. Trebao je zaigrati u četvrtoj utakmici prve runde protiv Bostona, ali ipak nije, a i onda su se pojavile sumnje u to da Simmons i Netsi različito procjenjuju težinu ozljede.

Na kraju je ipak uz riječ stručnjaka odlučeno da je za dugoročno zdravlje najbolji korak operacija nakon koje bi trebao biti potpuno zdrav i spreman za kamp pa se nadamo ovog sjajnog košarkaša ipak gledati na terenu sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • randy marsh06.05.2022. u 10:53
    palac gore za tekst!
    randy marsh