Tenis

Marčinko predala Japanki nakon prvog seta, tri Hrvatice u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.05.2022.
Marčinko predala Japanki nakon prvog seta, tri Hrvatice u četvrtfinalu
Foto: FaH

Na ITF turniru u Splitu tri hrvatske tenisačice prošle su u četvrtfinale. Dalje nije prošla Petra Marčinko koja je zbog problema s ozljedom predala meč nakon prvog seta...

Tara Würth, Lucija Ćirić-Bagarić i Tena Lukas prošle su u četvrtfinale ITF turnira u Splitu. U drugom kolu zaustavljene su Petra Marčinko i Lea Bošković.

Tena Lukas igrala je protiv dobre Kazahstanke Daniline, izgubila je prvi set sa 6:4, ali nakon toga potpuno je dominirala te je bez ikakvih problema napravila preokret i upisala pobjedu.

U četvrtfinalu igrat će protiv prve nositeljice, Slovakinje Viktorije Kužmove gdje će biti na velikom ispitu.

Veliki rezultat prolazom u četvrtfinale napravila je mlada Lucija Ćirić-Bagarić koja je igrala sjajno protiv Ruskinje Ekaterine Kazionove, a početkom drugog seta Ruskinja je predala meč. Najveći rezultat u seniorskoj karijeri zasad za Luciju koju čeka dvoboj protiv Anastasije Kulikove ili Leyle Romero.

Petra Marčinko bila je veliki kandidat za osvajanje turnira, ali u drugom kolu bila je prisiljena na predaju meča Japanki Naito. Osjetila je Petra probleme s rukom i nije se išlo riskirati već je nakon prvog seta predala meč.

U hrvatskom dvoboju Tara Würth odigrala je odličan meč protiv Lee Bošković, još jednom potvrdila odličan napredak te je prošla dalje. U četvrtfinalu će igrati protiv Japanke Naito koja je prošla preko Marčinko do ove faze.

ITF Split, osmina finala:
Tena Lukas (Hrvatska, 6) - Anna Danilina (Kazahstan) 4:6, 6:2, 6:2
Lucija Ćirić-Bagarić (Hrvatska) - Ekaterina Kazionova (-, 7) 6:1, 2:0 predaja Kazionove
Yuki Naito (Japan, 2) - Petra Marčinko (Hrvatska) 6:3, predaja Marčinko
Tara Würth (Hrvatska) - Lea Bošković (Hrvatska, 8) 6:3, 6:4

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!