Nogomet

Ozbiljan problem? Čile tužio Ekvador Fifi, traži da ga izbaci sa Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • četvrtak, 05.05.2022.
Ozbiljan problem? Čile tužio Ekvador Fifi, traži da ga izbaci sa Svjetskog prvenstva
Foto: Dejan Popek

Potencijalno veliki problem javio se za Ekvador. Nogometni savez Čilea tvrdi kako je za Ekvador u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrao igrač koji nema pravo nastupa za ovu reprezentaciju...

Nogometni savez Čilea požalio se Fifinim disciplinskim tijelima kako je reprezentativac Ekvadora Byron Castillo u biti Kolumbijac i da je falsificirao svoj datum rođenja. Prema tvrdnjama Čileanaca, Castillo je iskoristio falsificirane dokumente s kojima je registriran kao Ekvadorac.

Ekvador je završio na četvrtom mjestu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ako se ovo pokaže kao istina, Ekvadorci i Castillo mogli bi biti oštro kažnjeni te Ekvador čak ostati bez nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Castillo je nastupio u osam utakmica te Čileanci traže da se ti susreti registriraju s 3:0 za protivnika. Tu bi profitirao baš Čile koji bi preskočio Kolumbiju i Peru te došao na četvrto mjesto.

"Postoje dokazi da je igrač rođen 25. srpnja 1995. godine u Kolumbiji u Tumacu, a ne 10. studenog 1998. godine u Ekvadoru u General Villamil Playasu", stoji u dopisu Čileanskog nogometnog saveza.

Priča oko njegovog državljanstva i godina traje već dugo, još od prvog nastupa za mladu ekvadorsku reprezentaciju. Prošle godine utvrđeno je kako s njegovim papirima nema problema, ali Čileanci tvrde kako postoje nepobitni dokazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!