Nogomet

Jakić protiv Barišića u finalu Europske lige, kraj za Vlašića i Gvardiola

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.05.2022.
Jakić protiv Barišića u finalu Europske lige, kraj za Vlašića i Gvardiola
Foto: EPA

Poznati su finalisti Europske lige. U borbi za trofej u Sevilli će igrati Eintracht iz Frankfurta i Rangersi iz Glasgowa, na suprotnim stranama bit će Kristijan Jakić i Borna Barišić...

Eintracht Frankfurt - West Ham 1:0 (2:1)

Eintracht je napravio veliki posao još u prvom susretu kada je u Londonu slavio s 2:1. U uzvratu je nakon toga bio favorit, a nakon što je West Ham rano ostao s igračem manje, sve je vodilo prema tome da će Eintracht u finale.

Već u 19. minuti Aaron Cresswell morao je napustiti igru zbog isključenja nakon što je kao zadnji igrač srušio Jensa Pettera Haugea. Jesus Gil Manzano mu je prvo pokazao žuti, a onda ipak crveni karton nakon pregleda snimke. Inače, Cresswell je na sličan način zaradio isključenje i protiv Lyona, ali onda nije bilo posljedica za njegovu momčad.

Dosta brzo je Eintracht iskoristio rupu nastalu Cresswellovim isključenjem pa je Rafael Borre nakon ubačaja Knauffa pogodio za 1:0.

David Moyes pokušao je riskirati i ubaciti još jednom ofenzivca unatoč igraču manje, ali nije išlo. Čak je i sam isključen nakon gužve uz rub terena 15-ak minuta prije kraja.

Kod Eintrachta Kristijan Jakić igrao je od 76. minute umjesto Rodea, a Nikola Vlašić sada već standardno ostao je zabetoniran za klupu.

Rangers - RB Leipzig 3:1 (0:1)

Puno se kroz analize uoči nokaut faze provlačilo kako je Leipzig najbolje prošao i da ima otvoren put prema finalu. Međutim Rangersi se ne mogu s tim složiti i nisu se složili. U uzvratu su slavili s 3:1 i izborili prolaz u finale.

Pokazalo se kako Leipzigu minimalna pobjeda kod kuće eurogolom Angelina nije bila dovoljna. Rangersi su na svom stadionu strahovito jaki, osjetila je to i Braga te su ovdje kreirali preokret i otišli do pobjede.

Rangersi su od početka krenuli agresivno i nekako je bilo u zraku da će gol brzo doći. To se i dogodilo u 19. minuti kada je Tavernier zabio za 1:0, a pet minuta kasnije već je bilo 2:0 zahvaljujući Kamari.

U drugom dijelu Leipzig je izgledao bolje i opasnije, a nagrada je stigla u 71. minuti kada Christopher Nkunku poravnava.

Međutim deset minuta kasnije ponovno Rangersi odlaze na dva gola prednosti. Ryan Kent dobro je pucao, no Joško Gvardiol spasio je s gol linije, ali lopta dolazi do Lundstrama koji podiže na 3:1.

Očajnički pokušaji Nijemaca u završnici nisu dali ploda, ostalo je 3:1 za prolaz Rangersa u finale. Borna Barišić dobro je odradio cijelu utakmicu, a kod gostiju punu minutažu imao je i Joško Gvardiol.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Eintracht Frankfurt1:0West Ham
FC Rangers3:1RB Leipzig

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!