Nogomet

Mourinho: 'Poruka mom prijatelju Carlitu, idemo obojica slaviti u finalu!'

Branimir Korać • petak, 06.05.2022.
Mourinho: 'Poruka mom prijatelju Carlitu, idemo obojica slaviti u finalu!'
Foto: EPA

Roma je izborila finale Konferencijske lige na oduševljenje Josea Mourinha koji je nakon susreta samo potvrdio koliko mu ovaj veliki rezultat znači...

Suze Josea Mourinha nakon susreta sve su rekle. Iako je osvojio toliko trofeja i ima toliko velikih rezultata, Jose je i dalje gladan uspjeha, bez obzira o kojem se natjecanju radi. Nije skrivao oduševljenje plasmanom Rome u finale Konferencijske lige.

"Ovo je pobjeda obitelji. Ne samo onog koji je bio na terenu i na klupi, nego i onog koji je bio na stadionu. To je naše najveće postignuće, taj osjećaj obitelji koji smo stvorili s navijačima. Mislim da je naša izvedba bila izvanredna, drugi bi to mogli vidjeti drugačije, ali kada vaš vratar ima tek dvije obrane u 120 minuta protiv momčadi iz Premier lige s tolikom kvalitetom u napadu, to znači da smo napravili nešto dobro. Dečki zaslužuju ovo, imamo tri utakmice u Serie A da što bolje završimo sezonu. Imali smo fantastičan put do finala, ispustili smo neke bodove u Seriji A da bismo to postigli, ali sada smo u finalu i želimo pobijediti", govorio je Mourinho.

Mourinho je isticao zadovoljstvo svojim igračima koji su napravili fantastičan posao u fazi obrane.

"Naš stil s dosta presinga je jako riskantan, nismo u stanju to držati svih 90 minuta. Zato smo se postavili malo dublje, transformirali se u formaciju 5-3-1-1, držali čvrsto linije uz nevjerojatan napor veznjaka. Nije bilo lako zadržati loptu bez Mhitarjana, ali dečki su naporno radili. Ovo je pobjeda cijele obitelji."

Prolaz Romi donio je Tammy Abraham, Mourinho ga nije htio previše hvaliti jer tvrdi da Abraham ima potencijala za puno više.

"Odbijam govoriti visoko o Tammyju jer on može bolje i on to zna. On je sjajan igrač s potencijalom da bude još veći. Odbijam ga hvaliti! On treba ovoliko raditi u svakoj utakmici, ne samo kada se borimo protiv Lazija ili se borimo za europsko finale."

Jose nije na kraju zaboravio spomenuti i Carla Ancelottija koji je odveo madridski Real u finale Lige prvaka.

"Poruka mom prijatelju Carlitu, idemo obojica slaviti u finalu!"

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!