Ostali sportovi

Nastavljaju se odgode: Kina ostala i bez dva mitinga Dijamantne lige

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 06.05.2022.
Nastavljaju se odgode: Kina ostala i bez dva mitinga Dijamantne lige

Dva mitinga Dijamantne lige koji su se trebali održati u Kini ovo ljeto neće se održati, objavili su u petak organizatori objašnjavajući takav potez ograničenjima vezanim za putovanja koja se primjenjuju u toj državi suočenoj s novim valom Covida-19.

Miting u Šangaju 30. srpnja i u Shenzenu 6. kolovoza trebali su biti domaćinima atletskim natjecanjima nakon Svjetskog prvenstva u Eugeneu u srpnju, ali neće "zbog ograničenja u putovanjima i strogih pravila karantene" koji su na snazi u Kini.

Kamila Skolimowska Memorial, natjecanje koje se održava u Chorzowu u Poljskoj, prijeći će tako iz Continental Tour gold (2. svjetska liga) u Dijamantnu ligu i održat će se 6. kolovoza umjesto u rujnu kako je bilo predviđeno.

Otkako je kineski konglomerat Wanda postao najveći sponzor Dijamantne lige krajem 2019. godine nijedno međunarodno atletsko natjecanje nije se moglo održati zbog Covida-19, nakon što su natjecanja otkazana 2020. i 2021.

U petak je već objavljeno da se odgađaju i Azijske igre koje su se trebale održati u rujnu i Azijske igre za mlade, koje su bile na programu u prosincu te Ljetna Univerzijada 2021., koja je već jednom odgođena za ovu godinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!