Automoto

Prelog domaćin otvorenja sezone autoslaloma

Sportnet • petak, 06.05.2022.
Prelog domaćin otvorenja sezone autoslaloma

Bogati automobilistički kalendar ovog će vikenda, uz Rally Opatija i otvorenje sezone brdskih utrka u Makarskoj, te nastupa hrvatskih vozača na FIA EHC brdskom prvenstvu Europe u Portugalu obogatiti i otvorenje nove sezone hrvatskog automobilističkog prvenstva u disciplini autoslalom.

Drugi su puta domaćini i organizatori vrijedni entuzijasti Auto karting kluba DS Racing Prelog, koji u Prelogu, pod nazivom 2.Autoslalom – Nagrada grada Preloga 2022. – Fletni i stekli priređuju natjecanje pod pokroviteljstvom preloškog gradonačelnika. Natjecanje je, uz hrvatsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba upisano u međunarodni kalendar i boduje se za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone.

Nastup na prvom, od ove sezone sedam natjecanja u kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza, prijavilo je 67 vozačica i vozača iz 13 klubova. Među njima je tek četvero vozača iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Vozila su kroz dvije grupe, serijska i sport, raspoređena u sedam klasa.

Brojem sudionika izdvajaju se, s preko deset članova svake ekipe, četiri kluba: AKK DS Racing Prelog, AKK Fly with Kolman Zagreb, AK Dugo Selo i AK Ina Delza Zagreb. Ekipni naslov brani zagrebačka Ina Delta, kao i pojedinačni naslov državnog prvaka kojeg je, uz doprinos ekipnom trijumfu, osvojio Tvrtko Radovanović.

Mladi Matej Radovanović, još jedan vozač Ina Delte protekle je sezone bio najuspješniji junior, a na otvorenju sezone čeka ga konkurencija osmorice vozača. Isti je broj vozačica, u kojoj dominantnu ulogu posljednjeg desetljeća ima najbolja hrvatska vozačica Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj).

Natjecateljska staza pozicionirana je gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.500 metara, s 31 slalom vratim, raspoređenih u 11 sektora. Verifikacija sudionika je od 8 do 9 sati, trening počinje u 10:30 sati, a prva od tri vožnje u 13 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih planirano je u 17:30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!