Ostali sportovi

Četiri najbolje hrvatske boksačice otputovale na SP u Istanbulu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 06.05.2022.
Četiri najbolje hrvatske boksačice otputovale na SP u Istanbulu

Četiri hrvatske boksačice otputovale su u petak u Istanbul na Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 8. do 22. ovog mjeseca.

Među najboljim boksačicama svijeta borit će se Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) u kategoriji do 52kg, Dea Bolanča (Pit Bull Split) u kategoriji do 57kg, Marija Malenica (Pit Bull Split) u kategoriji do 60kg i Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb) u kategoriji do 63kg.

S našim najboljim boksačicama u Istanbul je otputovao trener Franjo Kristić. Na Svjetskom prvenstvu boksačica trebao je biti i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas, koji je morao odustati zbog neodgodive operacije, a postoji još mogućnost da se našoj maloj ekspediciji u tijeku prvenstva priključi trener Pero Tadić koji od lani vodi Saru Beram.

Na svjetskim i europskim prvenstvima medalje su dosad osvajale olimpijka Nikolina Ćaćić (svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama), a ove godine postala je i doprvakinja Europe do 22 godine, te Sara Beram koja je osvojila broncu na Prvenstvu Europske unije 2017. godine. Marija Malenica lani je bila doprvakinja na Svjetskom kupu u Njemačkoj.

FOTO: Kokeshi75/Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!