Tenis

Nova zvijezda ne staje: Alcaraz u trileru od tri i pol sata slomio Đokovića!

Matej Kačan • subota, 07.05.2022.
Nova zvijezda ne staje: Alcaraz u trileru od tri i pol sata slomio Đokovića!
Foto: EPA

Instantni klasik bio je novi ispit za Carlosa Alcaraza u Madridu. Nakon Rafaela Nadala, mladi Alcaraz u trileru je slomio i Novaka Đokovića za ulazak u finale...

Mlada španjolska teniska senzacija Carlos Alcaraz na zemlji svog Madrida piše početak nove ere svjetskog tenisa. Alcaraz je izborio finale ovog Mastersa, i to tako što je nakon Rafaela Nadala svladao i Novaka Đokovića.

Srpski tenisač ušao je u susret kao favorit i prvi nositelj, ali odmah je Alcaraz pokazao da će biti jako žilav zalogaj. Kakav nas meč čeka pokazao je prvi set u kojem je Španjolac krenuo sjajno, i odmah breakom stvorio prednost.

Držao ju je do 4:2 kad Đoković vraća, ali set nije prelomio sve do tie-breaka kad je stigao do 6:2. Ni tu se Alcaraz ne predaje pa se vraća do 6:5, ali ipak Đoković uzima set nakon sat vremena igre.

U drugom setu slična priča, ali bez izgubljenih servisa sve do samog kraja. Nakon nekoliko propuštenih break šansi na obje strane, Alcaraz je uspio u 12. igri iskoristiti 0:40 i uzeti break i odmah set.

Već smo bili dva sata i devet minuta u meču, a treći set tek je krenuo. Opet se igra jako čvrsto, ne gube se servisi. Imao je Alcaraz i prvu meč loptu kod 5:4 i na 30:40 na Đokovićevom servisu.

Spasio je to Srbin pa se ulazi u drugi tie-break meča u kojem je Alcaraz stigao do 6:4, a onda iskoristio drugu meč loptu za veliku pobjedu i najavu nove ere nakon tri sata i 38 minuta tenisa.

Alcarazov suparniku finalu bit će pobjednik meča Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev u kojem se nadamo barem približno kvalitetnom tenisu kao u ovom klasiku.

ATP Madrid, polufinale:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 7) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:7, 7:5, 7:6

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!