Automoto

Nova staza, stara slika: Ferrari i Red Bull ispred svih u kvalifikacijama u Miamiju

HINA, Matej Kačan • subota, 07.05.2022.
Nova staza, stara slika: Ferrari i Red Bull ispred svih u kvalifikacijama u Miamiju
Foto: EPA

Ni na novoj stazi kalendara Formule 1, onoj u Miamiju nije bilo promjena na vrhu poretka. Ferrari i Red Bull i ovdje su najbrži, a u nedjelju će iz prvog reda krenuti Leclerc i Sainz...

Vodeći vozač Svjetskog prvenstva Formule 1, Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari), osvojio je u subotnjim kvalifikacijama najbolju startnu poziciju za Veliku nagradu Miamija, petu utrku u ovoj sezoni, koja je na rasporedu u nedjelju.

Leclerc je postavio najbolje vrijeme kvalifikacija, a nešto manje od 5,5 km staze u Miamiju prošao je za jednu minutu, 28 sekundi i 796 tisućinki.

Leclercu je ovo treća kvalifikacijska pobjeda u ovoj sezoni, a ima i dva druga mjesta. Ferrari će imati oba bolida u prvom startnom redu, jer je Carlos Sainz za svojim momčadskim kolegom zaostao za 190 tisućinki.

Samo pet tisućinki sporiji krug od Španjolca imao je aktualni svjetski prvak, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) koji će sa svojim momčadski kolegom, Meksikancem Sergiom Perezom krenuti iz drugog reda.

Nekadašnji kolege iz Mercedesa bit će u trećem redu. Finac Valtteri Bottas (Alfa Romeo) je za 150 tisućinki nadmašio Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes), čiji je novi momčadski kolega i sunarodnjak George Russell ostao bez nastupa u trećem dijelu kvalifikacija pa će startati tek iz šestog reda.

Utrka za Veliku nagradu Miamija startat će u 21.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nakon prve četiri utrke vodeći Charles Leclerc ima 86 bodova, a drugoplasirani Max Verstappen za njim zaostaje 27 bodova. Treći je Sergio Perez sa 32 boda zaostatka za vodećim.

FOTO: EPA/Shawn Thew

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!