Ostali sportovi

Direktor Mladosti: 'Jako sam zadovoljan, bila je ovo jedna duga sezona s jednom jedinom mrljom'

Sportnet • nedjelja, 08.05.2022.
Direktor Mladosti: 'Jako sam zadovoljan, bila je ovo jedna duga sezona s jednom jedinom mrljom'

Direktor Mladosti Darko Antunović na kraju sezone prokomentirao je odrađeni posao u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica, a najavio je i rješavanje stručne i kadrovske križaljke u sljedećim tjednima...

Darko Antunović, direktor Mladosti, bivši reprezentativac Hrvatske, internacionalac koji je ostvario zavidnu inozemnu karijeru, na kraju ovogodišnje sezone u kojoj su mladostaši obranili lanjske titule najboljih u državi u obje kategorije, mogao je odahnuti.

No, samo nakratko jer već je pred njim nova zadaća, slaganje ekipa za novu sezonu koja stiže odmah nakon burnog reprezentativnog ljeta. Sezonom je zadovoljan.

"Jako! Ovo je bila jako duga sezona, jedna od najdužih koliko ja pamtim, od 26. rujna kada smo odigrali prvu europsku utakmicu, do kraja travnja. Od tada smo cijelo vrijeme bili u pogonu, igrali smo s muškom i ženskom ekipom na četiri fronta, odbojkaši su odradili preko 70 utakmica, mislim da niti cure nisu ništa manje... Dakle, stvarno naporna sezona gdje se često igralo i po tri susreta u tjednu, plus putovanja, a to jako troši, jer mi, kao što svi znaju, putujemo ili autobusom ili kombijima. I na kraju su dečki uzeli Prvenstvo i Kup Hrvatske, djevojke Prvenstvo i bile treće u CEV kupu, a dečki drugi u MEVZA ligi. Zapravo je jedina mrlja, da je tako nazovemo, poraz djevojaka u polufinalu domaćeg Kupa, što smo po mom mišljenju trebali osvojiti. Ali, kada se podvuče crta, ovo je na kraju ipak jedna od uspješnijih klupskih sezona."

Ta po vama 'mrlja', poraz u polufinalu domaćeg Kupa, došla je u nezgodno vrijeme, kada ste igrali ključnu utakmicu za odlazak na Final Four MEVZA lige te polufinale Kupa CEV. Zbog tog poraza je ekspresno smijenjen i dotadašnji trener Leonard Barić, a posao do kraja odradio Branislav Franić, trener druge ekipe koja se natječe u Prvoj ligi.

"Nakon tog se poraza nekako uvukla apatija i nervoza u ekipu i morali smo brzo reagirati. Nije bilo vremena tražiti drugog trenera, jer je to u tom trenutku najlogičniji potez, pa smo pribjegli rješenju iz vlastitog pogona. Franić je to do kraja odradio na najbolji mogući način. Ali, to nikako ne umanjuje veliki doprinos ovogodišnjim rezultatima trenera Barića i njegovog stožera."

Kakav je plan i program sada, u svibnju mjesecu?

"Nakon kratkog odmora koji su dobili igrači i igračice, mnogi od njih su već od 5. svibnja na pripremama reprezentacije. Tako da ćemo nastaviti s trenizima s onim igračima i igračicama koji su ostali, mahom mlađim, pa će se dosta i individualno raditi."

Nije tajna da će obje ekipa u slijedećoj sezoni dosta promijeniti izgled. Tko odlazi, tko dolazi?

"Kao prvo, otišao je trener odbojkaša Radovan Gačič, dobio je ponudu koja se ne odbija, pa smo se rastali u iznimno prijateljskim odnosima. Suradnja je bila sjajna, i zahvalni smo mu na svemu, jer je dosta kasno došao, no momčad je bila vrlo karakterna ove sezone i brzo su našli zajednički jezik. Njega smo već nadomjestili Ratkom Perisom, također vrsnim stručnjakom s inozemnim iskustvom za kojeg smatramo da je jako dobro rješenje. S njim smo već i ranije bili u nekim pregovorima, i evo sada se to ostvarilo. Kod djevojaka još nemamo konkretno trenersko ime, iako pregovaramo, i mislim da bi mogli to riješiti već ovaj tjedan, budući da Franić nije zainteresiran za prvu ekipu, jer više voli rad s mlađima."

To je što se tiče stručnog kadra, a što je s igračkim pogonom?

"Ima nekih pregovora, ali puno toga nije definirano. No, znamo već da Petar Višić ide u Monzu a Kruno Nikačević u Duklu Liberec. Od stranaca Tihomir Gajić ima još ugovor i sigurno ostaje, Boris Buša je pokušao na draftu za Koreju, no teško je tamo upasti, tako da ne znamo što će odlučiti, jer ponuda ima. Silva Franca također je bio doveden samo na jednu sezonu. Kod djevojaka odlaze Mika Grbavica i Natalia Tomić, to je sigurno, a za ostale, vidjet ćemo još."

Specifičan ste klub koji paralelno vrhunski gura muški i ženski sastav, sa svim onim mlađedobnim kategorijama koje tu pripadaju.

"Sve skupa igramo nekih 14-15 natjecanja, i to treba doista logistički ispratiti s vrlo malim uredom kakav imamo, praktički nas je troje, plus treneri, naravno. U svim mlađedobnim kategorijama smo u vrhu, mi stalno radimo na produkciji igrača i igračica, i to je konstanta. Ovo je veliki uspjeh igračkog pogona, ali i svih ostalih zaposlenika kluba", rekao je na kraju direktor Mladosti Darko Antunović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!