Ostali sportovi

Uspješni hrvatski paraatletičari u Jesolu, pobjede za Sloup i Ristoski

Sportnet • nedjelja, 08.05.2022.
Uspješni hrvatski paraatletičari u Jesolu, pobjede za Sloup i Ristoski

Trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski pobijedila je u skoku u dalj u disciplini T20 na WPA Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu sa skokom od 5.37 metara, dok su dobre rezultate ostvarili i Matija Sloup i Antonio Kosmat...

Talijanski Jesolo drugu godinu za redom bio je domaćin WPA Grand Prix mitinga, a hrvatske boje branilo je četvero paraatletičara - trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski nastupila je u skoku u dalj (T20), četveroplasirani s POI u Tokiju Matija Sloup bacao je kuglu u kategoriji F40, europski prvak Miljenko Vučić natjecao se u kugli F11, dok je Antonio Kosmat (T/F38) nastupao u skoku u dalj, na 400 m, te u bacanju koplja.

Vlasnica paraolimpijskog zlata (Rio de Janeiro) i dvije bronce (London, Tokio) je po vjetrovitom i kišnom vremenu pobijedila u skoku u dalj s rezultatom 5.37 m iz pete serije. Drugo mjesto iza članice AKOI Medulin pripalo je Islanđanki Stefaniji Daneyi Gudmundsdottir s 5.02 m, dok je treća bila Mađarica Adel Takacs s 4.54 m.

Slavio je i Matija Sloup (AK Odisej OSI) u bacanju kugle u kategoriji sportaša niskih rastom. Osvajač četvrtog mjesta na posljednjim paraolimpijskim igrama u Tokiju je pobijedio sa najboljim ovosezonskim rezultatom 10.07 m iz posljednje serije. Drugo i treće mjesto zauzela su crnogorska braća Marko i Vlado Terić sa 6.59 m i 5.70 m.

Miljenko Vučić (AKOI Agram), koji je također bio četvrti na POI u Tokiju, je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba zauzeo drugo mjesto u bacanju kugle s 13.13 m, svojim najduljim hitcem ove sezone kojeg je ostvario u četvrtoj seriji. Pobjedu je odnio Latvijac Emils Dzilna s 13.31 m, a treće mjesto zauzeo je domaći predstavnik Oney Tapia s 12.96 m.

Prvog dana natjecanja u Jesolu Antonio Kosmat (T/F38) je nastupio u bacanju koplja, skoku u dalj i na 400 m. Prvi nastup Antonio je imao u bacanju koplja u kojem je bio treći sa 13.08 m. Iduća disciplina bila je skok u dalj u kojem je Antonio izjednačio svoj i hrvatski rekord 4.42 zauzevši još jedno treće mjesto. Kosmat je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Puli također skočio 4.42 metara.

U svom posljednjem nastupu član AKOSI Samobor je na 400 m pobijedio sa rezultatom 59.65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AtletikaParaolimpijci
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!