Rukomet

Nexe se požalio EHF-u: 'Tijek suđenja standardan, osigurati Zagrebu mir i kasnije peglati statistiku'

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.05.2022.
Nexe se požalio EHF-u: 'Tijek suđenja standardan, osigurati Zagrebu mir i kasnije peglati statistiku'
Foto: FaH

Hrvatski rukometni doprvak i sudionik ovosezonskog završnog turnira Europske lige Nexe reagirao je na odluku o zabrani snimanja i prijenosa derbija posljednjeg kola ligaškog dijela prvenstva iz Kutije šibica u kojemu je domaći PPD Zagreb svladao Nexe s 25:16...

Tom pobjedom PPD Zagreb osigurao je prednost domaćeg terena u finalu doigravanja koji će se igrati na dvije pobjede.

Iz Nexea su jasno naznačili kako kao motiv za zabranu prijenosa i snimanja utakmice smatraju dvojbeno suđenje, a naglasili su i spornu uloga Hrvatskog rukometnog saveza koji ne želi osigurati regularnu završnicu prvenstva.

Našićani su također poručili kako bi se trebao uvesti sustav ždrijebanja sudaca ili mogućnost suđenja stranih sudaca tijekom važnih derbija. Naglasili su kako u zadnje dvije godine sudački par Jurinović - Mrvica sudi svaku utakmicu domaćeg prvenstva između RK Zagreba i RK Nexe, a scenarij suđenja je isti, eventualno odstupanje može biti ukoliko protivniku baš ne treba pobjeda, dok je u subotu ona baš jako trebala Zagrebu.

"Tijek suđenja standardan je, u prvih 20 minuta napraviti što veću razliku, osigurati Zagrebu mir i u ostatku utakmice 'peglati' statistiku, jer kad kamera nema i ostaje statistika. To se dogodilo i jučer, suđenje faula u prvom koraku, vraćanje svakog brzog centra, umjesto crvenog kartona protivniku. Kada Nexeu sude probijanje, protivniku dozvoljavaju kontakte. U prvih 10 minuta Nexe je imao šest minuta isključenja, RK Zagreb tri sedmerca, a Nexeovi vanjski igrači pod žestokim nasrtajima obrambenih igrača nisu se uspijevali niti pripremiti za udarac i sve to bez ozbiljnijih sankcija. Naravno, za očekivati je komentare kako Nexe nije bio bolji u jučerašnjem derbiju, no kako biti bolji kada u prvih 20 minuta suci riješe utakmicu", smatraju iz Nexea dodajući kako ne mogu računati na HRS.

Isti ljudi koji su jučer ovo režirali, donose sve odluke i u Savezu tako da Našićani na to ne žele gubiti ni vrijeme niti energiju. Međutim, u kontaktu su s čelnim ljudima EHF-a koje su obavijestili o svemu što se događa. Svjesni su da im oni ne mogu pomoći bez HRS-a jer je takav sustav, ali dovoljno je što su upoznati sa situacijama s kojima se RK Nexe suočio i daju im apsolutnu podršku, dok potvrdu dobrog rada i rezultata kažu, ostvaruju kroz europska natjecanja.

"Imamo priliku ostvariti najveći klupski uspjeh u novijoj hrvatskoj povijesti i na tome je naš fokus. Ovakvim scenarijima će doći kraj i tada će hrvatski rukomet procvasti. Ovakvim ponašanjem PPD Zagreb i HRS postali su najveći stvaratelji i poticatelji navijača i popularnosti RK Nexe. Svakim njihovim postupkom mi dobivamo sve veću bazu navijača i simpatizera iz svih dijelova Hrvatske, podižu nam publicitet i dovode sponzore. Pogledajte samo komentare na njihovim društvenim mrežama, prije nego što ih sakriju ili obrišu", poručili su iz Rukometnog kluba Nexe Našice.

FOTO: HINA/Marko Mrkonjić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!