Tenis

Slab muški dan za Hrvate u Rimu upotpunio i Dodigov poraz u parovima

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.05.2022.
Slab muški dan za Hrvate u Rimu upotpunio i Dodigov poraz u parovima
Foto: FaH

Već u ponedjeljak je hrvatski tenis ostao bez dva svoja predstavnika na Mastersu u Rimu. Nakon što je u singlu otpao Borna Ćorić, u parovima je u prvom kolu poražen i Ivan Dodig u paru s Austinom Krajicekom...

Premda su Ivan Dodig i Austin Krajicek odlično krenuli u meč prvog kola parova u Riu protiv Grigora Dimitrova i Huberta Hurkacza, Hrvatska ipak nakon ponedjeljka broji još jednog predstavnika manje.

Dodig je nakon Borne Ćorića također poražen prvog dana, Mađar i Bugarin su preokrenuli meč i slavili u tri seta i za sat i 40 minuta. Nakon sjajnog prvog seta i 6:2 za Dodiga i Krajiceka, servisi su se stabilizirali.

To je značilo tie-break drugog seta u koji Dimitrov i Hurkacz ulaze sjajno i odlaze na 5:1. Pri 6:2 Dodig i Krajicek napravili su pokušaj povratka s tri poena u nizu, ali ipak Hurkacz i Dimitrov koriste četvrtu set loptu.

Ušlo se u treći set, odnosno produženi tie-break gdje suparnici brzo odlaze za 5:2, a potom i bez većih problema dovršavaju posao za 10:6 i pobjedu te plasman u osminu finala.

Masters Rim, prvo kolo parova:
I. Dodig/A. Krajicek - H. Hurkacz/G. Dimitrov 6:2, 6:7, 6:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!