Tenis

Nadal o Alcarazu: 'Mlad je, nove stvari su uvijek zanimljivije od starih'

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.05.2022.
Nadal o Alcarazu: 'Mlad je, nove stvari su uvijek zanimljivije od starih'
Foto: EPA

Španjolski tenisač Rafael Nadal prokomentirao je novu naglu slavu i medijsku pompu oko svog mladog sunarodnjaka Carlosa Alcaraza koji ga je i svladao u Madridu...

Teniski svijet bruji o Carlosu Alcarazu koji je u Madridu osvojio svoj drugi Masters karijere i na tom je putu svladao imena poput Nadala, Đokovića, Zvereva u posljednja tri meča.

Velik je to dolazak u sam vrh i na najveću pozornicu, a njegov svojevrsni mentor Rafael Nadal još je jednom dao svoj osvrt na mladu zvijezdu.

"Mlad je, novi je i sve nove stvari su bez sumnje uvijek zanimljivije od starih. Kad vidite novi auto ili mobitel, uvijek izgleda bolje. To j nešto normalno u životu. Ne mogu se žaliti na to, a istovremeno sam sretan da imamo nekoga iz moje zemlje tko postiže stvari koje on radi", rekao je Rafa.

U tenisu se događa smjena generacija i Velika Trojka je na zalasku, a dolaze novi mladi igrači i za Nadala je ta kombinacija vrlo uzbudljiva.

"Mislim da je za sport i navijče bolje da Novak, Roger i ja igramo. Dio smo povijesti našeg sporta i uvijek je dobro da najbolji igrači igraju. Ali situacija se mijenja, nova generacija dolazi i mi smo sve stariji."

Nadal će igrati još jedan veliki turnir na zemlji u Rimu kao posljednju pripremu za Roland-Garros.

"Roland-Garros će biti jako važan turnir, bit će mnogo kandidata za naslov. Ja sam tu, sretan sam kako sam počeo godinu, nadam se dobroj igri u Rimu i da ću se spremiti za Roland Garros", kazao je.

FOTO: EPA/Emilio Naranjo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!