Rukomet

Oglasio se i direktor Zagreba: 'Iz Nexea se ophode na krajnje bezobrazan način'

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.05.2022.
Oglasio se i direktor Zagreba: 'Iz Nexea se ophode na krajnje bezobrazan način'
Foto: FaH

I direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković osvrnuo se na kontroverze i optužbe iz Nexea nakon međusobnog susreta, a sam je sasuo salvu kritika na vodstvo našičkog kluba...

Zavrzlama i drama oko utakmice PPD Zagreba i Nexea bez prijenosa za koju u Našicama tvrde da su grubo oštećeni još nisu dobile svoj kraj. Nakon optužbi iz Nexea pa žalbi EHF-u pa reakcije sudaca stigla je i reakcija iz Zagreba.

Direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković osvrnuo se na sve optužbe, dao je svoju stranu priče oko izostanka prijenosa i na kraju pružio svoju porciju mišljenja o ljudima iz Nexea.

" To je uobičajena mantra od kompilatora intriga Josipa Ergovića, koja dolazi svake godine u ovom vrijeme prije odlučujućih utakmica. Ona se ne bavi faktografijom, nego spletkarenjem, a neke stvari treba znati. Prvo, oko vlasništva TV prava, koji Zagreb kao klub nije vlasnik, nego je to Hrvatska medijska kuća d.o.o. Dobili smo pravo snimanja 120 sekundi utakmice, to smo iskoristili i to je sve. Zagreb apsolutno nema odgovornost za to što utakmica nije snimana. Zagreb nije zabranio prijenos, jer ne može zabraniti prijenos nečega čega nije vlasnik."

Osvrnuo se i na situaciju oko navijača za koje tvrdi da je Zagreb dao Nexeu osam posto mjesta, više od propisanih pet, a onda se bacio i na sudačku postavu:

"Sudački par koji je sudio ovu utakmicu sudio je i utakmicu u Našicama u kojoj smo poraženi, ni prije ni poslije utakmice nismo imali prigovora. Ništa nismo osporili, zasluženo smo izgubili, problemi su bili naši… Isto kako smo zaslužno izgubili tada, tako smo i ovu utakmicu zaslužili pobijediti. Usput, i lani u Našicama, kada smo dobili deset razlike, oni su to osporavali", rekao je Šupuković za SN.

Nakon što je kazao da se ne boji tužbe EHF-u i odgovora na zahtjev da sudi najbolji par Gubica/Milošević, Šupuković je kazao točno što misli o vodstvu Nexea.

"Način na koji se ophode u najmanju je ruku bezobrazan. Taj entuzijazam koji su uložili u medijske svrhe, bolje je da su uložili na sportskom planu, pa bi nam možda bili kompetitivniji. Ne bojimo se nikakve njihove prijave, znat ćemo se očitovati u svakom pogledu i u svakom trenutku. Što bismo mi trebali, povući će s terena da bi oni bili prvaci i zadovoljili sebe i dio medija. Činjenica je da je Zagreb 30 godina na ovoj razini jedini u kontinuitetu u Hrvatskoj ipak nešto znači. Nismo mi baš tako glupi, pa da ne razumijemo neke stvari i mislimo da je to slučajno. Bilo bi dobro da vide sebe, da se sjete trenera Bidasoe iz Našica ili reakcije Lasse Boesena nakon kvalifikacija sa Silkeborgom za Europsku ligu, ali naravno da s time ne umanjujemo njihov uspjeh. Samo pitamo zašto bismo se mi na temelju njihovog dobrog rezultata u Europi morali maknuti da oni uspiju? Mi kao klub poštujemo sve što diže interes za rukomet, ali postoje određena granica koju su oni debelo prešli. Uostalom, na njihovoj službenoj stranici u izvještaju piše da nema nikakve sumnje da je Zagreb bio bolji i da je zaslužio pobjedu, a onda se nastavlja cijelim kolopletom omalovažavanja", rekao je.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!