Košarka

Ante Žižić ostao bez svijesti nakon pada na glavu, odmah je prevezen u bolnicu

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.05.2022.
Ante Žižić ostao bez svijesti nakon pada na glavu, odmah je prevezen u bolnicu
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativni centar Ante Žižić doživio je težak pad i ozljedu nakon koje je ostao bez svijesti na dvoboju Maccabi Tel Aviva i Hapoel Haife te je prevezen u bolnicu...

Jako ružne scene odvile su se na utakmici izraelskog košarkaškog prvenstva između Maccabija iz Tel Aviva i Hapoel Haife, a nažalost je glavni akter bio hrvatski centar Ante Toni Žižić.

Hrvatski je centar u jednom duelu dobio udarac od suigrača i nakon sudara s protivničkim trenerom jako je pao na leđa i udario glavom o parket. Nakon toga ostao je bez zraka i progutao je jezik pa je uslijedio šok i, srećom, brza intervencija.

Žižić je na neko vrijeme bio bez svijesti, ali se srećom probudio te je odmah prebačen u bolnicu, a tamo su ga pratili klupski liječnici, zaručnica i suigrač Scottie Wilbekin.

Kako prenose strani mediji, Žižić je uspavan i spojen na kisik te se provode daljnje pretrage. Čini se da je dobro prošao s obzirom na to kako je izgledao pad, a izgledan ishod je potres mozga.

Žižić je igrao jako dobru sezonu i prosječno je u Euroligi bilježio 12.2 poena po susretu uz pet skokova, dok je u prvenstvu zabijao 10.8 poena uz 5.9 skokova.

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!