Košarka

Warriorsi bez Kerra svladali Grizzliese bez Moranta, Boston izjednačio na Horfordov pogon

Matej Kačan • utorak, 10.05.2022.
Warriorsi bez Kerra svladali Grizzliese bez Moranta, Boston izjednačio na Horfordov pogon
Foto: EPA

Serija Golden State Warriorsa i Mmephis Grizzliesa blizu je rješenja, a ona Bostona i Milwaukeeja tek se komplicira nakon odigranih četvrtih utakmica u noći s ponedjeljka na utorak...

Golden State Warriorsi stigli su nadomak plasmana u finale Zapada. Warriorsi u seriji protiv Memphisa imaju 3-1 i obranili su break koji su stekli u prvoj utakmici te su pobijedili u obje domaće utakmice.

U četvrtoj nije bilo Stevea Kerra na klupi domaćina zbog Covida, a Ja Moranta u sastavu gostiju zbog ozljede koljena iz treće utakmice. Čak i bez tih važnih aktera dobili smo dramu koja je riješena tek na kraju.

Warriorsi su izgledali dosta loše kroz tri četvrtine i stalno su gubili, ali su u posljednjoj dionici krenuli u veliki povratak i preokret. Imali su Grizzliesi sedam razlike na ulasku u četvrtu, ali Stephen Curry izjednačio je tri i pol minute do kraja, a prvo vodstvo Warriorsima je donio bacanjima 45 sekundi do kraja.

Grizzliesi su u penal završnici radili prekršaje na Stephu, a on je neumoljivo stavio osam bacanja u zadnjoj minuti i doveo svoje do 101:98 pobjede i 3-1 vodstva.

Curry je završio s 32 poena i osam asistencija, 17 poena uz deset skokova dodao je Andrew Wiggins, a po 14 Jordan Poole i Klay Thompson. Kod Grizzliesa je 21 ubacio Jaren Jackson Jr., 19 Tyus Jones, a 10 uz 15 skokova Steven Adams.

Kod Boston Celticsa sve su zvijezde bile na broju, a neočekivani heroj Al Horford eksplodirao je napadački za još jedan veliki preokret u večeri i dolazak na 2-2 u seriji. Time su Celticsi vratili prednost domaćeg terena.

I u ovom susretu protivnik je imao sedam razlike na ulasku u četvrtu, ali Boston radi 43:28 u posljednjih 12 minuta i dolazi do pobjede. 35-godišnji Horford poveo je 10-0 seriju u zadnjoj za izjednačenje pa vodstvo i Boston se nije osvrtao do konačnih 116:108.

Serija se sad seli u TD Garden kao da nitko nije napravio break jer svatko je slavio po jednom na gostujućem terenu. Horford je na kraju imao 30 poena uz osam skokova, jednako poena uz pet skokova više imao je Jayson Tatum nakon očajne treće utakmice.

S po 18 pomogli su Jaylen Brown i Marcus Smart i bilo je to dovoljno. Kod Bucksa je Giannis ubacio 34 poena uz 18 skokova, ali prave pomoći nije bilo jer tek su Brook Lopez sa 17 i Jrue Holiday sa 16 poena bili raspoloženi.

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!