Ostali sportovi

Katarina Pavičić vratila se kući i potpisala je dvogodišnji ugovor s Mladosti

Sportnet • utorak, 10.05.2022.
Katarina Pavičić vratila se kući i potpisala je dvogodišnji ugovor s Mladosti

Odlična sezona HAOK Mladost uvijek sa sobom nosi i određenu opasnost da igrači i igračice, koji imaju iza sebe sjajnu sezonu, postanu meta inozemnih klubova. No, neke se i vraćaju kući poput Katarine Pavičić...

Već sad je nakon sjajne sezone odbojkašica Mladosti najavljeno da će biti dosta kadrovskih promjena i u muškom i u ženskom sastavu pred iduću sezonu, dosta je igračica i igrača najavilo odlazak u inozemne klubove. Ali, baš kako su to nedavno govorili i treneri Radovan Gačič, na odlasku, te Ratko Peris, na dolasku, "Mladost je klub s infrastrukturom kakvu nema skoro nitko u Europi, i to igrači moraju uvijek imati u glavi kada odlaze, ali i kada se vraćaju doma."

Baš na tragu tih njihovih riječi je i Katarina Pavičić, pouzdana 180 cm visoka primačica-pucačica i reprezentativka koja je lani nakon odlične sezone otišla u talijansku Vicenzu, drugoligašku ekipu, da bi se poslije nepune godine vratila u Dom odbojke, potpisavši dvogodišnji ugovor, ujedno i kao dar za skorašnji 23. rođendan.

"Htjela sam probati kako je to igrati u inozemstvu pa sam lani prihvatila ponudu Vicenze. No, nisam bila najzadovoljnija, čak sam i raskinula ugovor nakon regularnog dijela lige, još u ožujku. Stoga mi je povratak u Mladost, koja je ove sezone napravila sjajne rezultate, bilo najlogičnije rješenje", govori Katarina koja se zahvalila i na ovogodišnjem pozivu u reprezentaciju.

"Zahvalila sam se na pozivu, iako mi je to ogromna čast ne osjećam se potpuno spremnom jer dugo nisam trenirala kako treba, i ne bih željela nekome drugome uzimati mjesto. Održavala sam formu u teretani, ali s loptom nisam dugo radila i mislim da mi treba vremena da se vratim u onu svoju staru formu. A i posvetit ću se sada malo više fakultetu, studiram na KIF-u, negdje sam između treće i četvrte godine pa i tu ima puno posla."

Poziv kući se očito ne odbija?

"Vidjela sam kako je to biti profesionalac u inozemstvu, bila sam jedina strankinja u klubu, no vidjela sam i da uvjete kakve ima Mladost doista nitko nema vani. A i želim što prije okončati fakultet, tako da je opcija povratka na Savu za mene bila najbolja. Mladost je moj klub, ambicije su tu uvijek visoke, i želja mi je ponovno zaigrati na visokom nivou. Ekipa je još u stvaranju, znam da neke igračice odlaze, nema još niti glavnog trenera, ali ne dvojim da će na Savi ponovno složiti respektabilan tim koji će u svakoj utakmici i u svakom natjecanju koje igraju ići na pobjedu", na kraju će zadovoljna Katarina Pavičić, koja je u Mladosti vrlo uspješno igrala od 2017. do 2021. godine.

FOTO: HAOK Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!