Košarka

Zvijezda Grizzliesa ima uganuće koljena, za igru je upitan do kraja doigravanja

Matej Kačan • srijeda, 11.05.2022.
Zvijezda Grizzliesa ima uganuće koljena, za igru je upitan do kraja doigravanja
Foto: EPA

Sjajni bek Memhpis Grizzliesa Ja Morant vjerojatno više neće zaigrati u ovosezonskom doigravanju nakon ozljede koljena koju je zaradio u trećoj utakmici protiv Warriorsa...

Šanse Memphis Grizzliesa za plasman u finale Zapada drastično su pale onog trenutka kad je u trećoj utakmici protiv Golden State Warriorsa Ja Morant morao izaći iz igre zbog ozljede koljena, a sad smo saznali i težinu te ozljede.

Magnetska rezonanca pokazala je uganuće u koljenu i Moranta sigurno nema u petoj utakmici u Memphisu koja se igra u noći sa srijede na četvrtak, a upitan je i do kraja čitavog doigravanja.

No, bez glavne zvijezde kraj doigravanja za Grizzliese možda dođe već u srijedu jer Memphis gubi s 3-1 i bez pomoći Moranta mora dobiti tri utakmice u nizu kako bi kao drugi nositelj prošao u finale Zapada.

Grizzliesi vjeruju kako je do ozljede došlo u četvrtoj četvrtini treće utakmice kad je Jordan Poole u borbi za loptu povukao Morantovo koljeno. NBA nije vidjela materijal za kaznu u seriji punoj suspenzija, ali u klubu vjeruju da je to bio okidač za ozljedu koja bi mogla i odlučiti seriju.

Grizzliesi su zbog ozljede koljena bili bez Moranta u drugoj polovici regularne sezone i tada su ostvarili 20-5 omjer. No, jednako tako Morant je u ovoj seriji briljirao s 38.2 poena, 8.3 asistencija i 6.7 skokova u prosjeku.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!