Košarka

Embiid: 'Čestitke Jokiću na MVP nagradi, nije bilo pravog ni krivog izbora'

Matej Kačan • srijeda, 11.05.2022.
Embiid: 'Čestitke Jokiću na MVP nagradi, nije bilo pravog ni krivog izbora'

Nakaon što je objavljeno kako će nagradu za najkorisnijeg igrača NBA sezone po drugi put dobiti Nikola Jokić, najveći konkurent za nagradu Joel Embiid prokomentirao je izbor...

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid nije osvojio MVP nagradu premda je bio najveći konkurent Nikoli Jokiću za prestižnu titulu. Embiid je kazao da nije ljut i da je Jokić zaslužio, ali se svejedno pita što mora napraviti kako bi osvojio nagradu.

"Nisam iznenađen, to sam znao već nekoliko tjedana. Još od posljednja dva tjedna regularne sezone nakon onih utakmica protiv Denvera i Milwaukeeja kad je ESPN radio svoju anketu. Znao sam da neću osvojiti", rekao je.

Naravno, čestitao je Jokiću i rekao da izbor svakako nije greška.

"Očito, čestitke Nikoli, imao je fantastičnu sezonu. Ne postoji pravi i krivi odabir. Bilo je mnogo kandidata, mogao je dobiti bilo tko. Bio je tu i Giannis, Devin Booker koji je vodio daleko najbolju ekipu u ligi. Svake godine je samo pitanje koga ćete odabrati, tko se uklapa u narativ pobjede", kazao je Embiid.

Centar Sixersa rekao je da nije ljut i da više ni ne očekuje osvajanje.

"Nisam ljut. Drugu godinu zaredom se stavljam u poziciju kandidata, ali nije se dogodilo. Sad sam došao do točke da što god se dogodi, dogodi se. Prošle sezone sam imao kampanju. Ove sezone sam odgovarao na pitanja, a od sad do mirovine... Samo se pitam što još moram napraviti da bih osvojio, ali kako god. Stvar je fokusa. Nije da dosad nisam gledao širu sliku, ali sad je vrijeme da uložim sav fokus na širu sliku, a to je osvajanje naslova", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!