Tenis

Vrhunskih set i pol Marina Čilića! Razbio Britanca i prošao u osminu finala

Branimir Korać • srijeda, 11.05.2022.
Vrhunskih set i pol Marina Čilića! Razbio Britanca i prošao u osminu finala
Foto: EPA

Marin Čilić izborio je plasman u osminu finala turnira u Rimu i to fantastičnim nastupom protiv Camerona Norrieja. Potpuno je nadigrao i svladao Britanca kojem nije dao nikakve šanse u drugom i trećem setu...

Već dugo nismo vidjeli Marina Čilića u ovakvom izdanju kakvo je pružio u drugom i trećem setu drugog kola u Rimu. Čilić je pogađao i nemoguće, bio je iznimno raspoložen, zabavljao je i sebe i gledatelje, a nemoćni Cameron Norrie jako se mučio da uopće dođe do poena, a kamoli gemova.

I u prvom setu Marin je uglavnom igrao dobro, vodio je 5:2 i onda je došla ona njegova dobro poznata kriza kada se muči, žuri, promašuje, Norrie je to koristio i napravio preokret te uzeo set sa 7:5.

Čilić je bolje krenuo u drugi set, odmah je propustio dvije vezane break lopte, ali tamo od 2:2 kako je igrao, bila je to rapsodija.

Marin je nanizao čak devet gemova, pogađao savršeno, Norrie više nije pronalazio nikakav način kako preuzeti kontrolu. Na set loptu praktički je izbacio Marina iz terena, otišao na mrežu, Čilić jedva vratio, a to je ispao savršen lob nakon kojeg Norrie jedva vraća, a Čilić savršenom dijagonalom uzima set.

U istom ritmu nastavio je i u drugom setu, a Norrie je post prekinuo tek kod 5:0 za Čilića kada je već bilo jasno tko će slaviti.

U svakom slučaju fantastična večer za Čilića koja ga može nakrcati samopouzdanjem jer je odigrao uistinu fantastičan meč.

U osmini finala čeka ga čileanski zemljaš Cristian Garin koji je opasan, ali isto tako jako oscilira i svakako je dobar izbor za osminu finala ovako jako turnira.

Rim, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 9) 5:7, 6:2, 6:1

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!