Coppa Italia, finale, 11.05.2022, 21:00 h
Juventus
Juventus 2:4(0:1, 2:2) Inter
Inter

Ivan Perišić golovima u produžecima donio Interu trofej koji je čekao 11 godina!

Branimir Korać • srijeda, 11.05.2022.
Ivan Perišić golovima u produžecima donio Interu trofej koji je čekao 11 godina!
Foto: EPA

U Rimu je odigrano finale Coppa Italije, a Inter je u produžecima stigao do pobjede protiv Juventusa 4:2 zahvaljujući pogocima Ivana Perišića. Perišić je zabio u 98. i 102. minuti za novi trofej Intera!

Vrhunska forma Ivana Perišića se nastavlja, a hrvatski reprezentativac sada je najzaslužniji za osvajanje trofeja pobjednika Kupa.

Nakon 90 minuta u Rimu je bilo 2:2 i otišlo se u produžetke gdje je Perišić uzeo stvari u svoje ruke.

U 98. minuti dosuđen je kazneni udarac za Inter nakon nespretnog prekršaja Matthijsa de Ligta, a Perišić je preuzeo odgovornost i mirno zabio za vodstvo Intera. (Pogodak za 3:2)

Četiri minute kasnije Inter povećava prednost. Sve je krenulo od kornera Juventusa, Inter je otišao u polukontru, dugačkim dodavanjima razvukao Juventus po cijelom terenu, a u konačnici lopta je došla do Perišića koji je krasnim udarcem šalje poluvisoko u suprotni kut s nekih 14-15 metara. (Pogodak za 4:2)

Četvrti gol Intera potpuno je slomio Juventus koji nikako nije mogao povezati redove. Max Allegri nezadovoljan sudačkim odlukama je isključen, a Inter krenuo prema trofeju.

U regularnom dijelu Inter je poveo u sedmoj minuti akcijom velikih prijatelja. Marcelo Brozović asistirao je Nicolu Barelli za 1:0.

Nakon toga Juventus je bio bolji, do kraja poluvremena stvorio nekoliko kvalitetnih prilika, ali do golova je stigao početkom drugog dijela.

Prvo je Alex Sandro krasno pogodio za 1:1 da bi dvije minute kasnije Dušan Vlahović donio Juventusu preokret.

Ipak, deset minuta prije kraja regularnog dijela, u 16 metara srušen je Lautaro, u akciji je sudjelovao i Perišić, a Calhanoglu je vrlo samouvjereno zakucao loptu u 90 za 2:2.

Uslijedili su produžeci koji su otišli na već opisani način na stranu Intera koji je osmi put osvojio trofej Kupa Italije i to nakon 11 godina posta i one davne pobjede protiv Palerma na krilima Samuela Eto'oa.

Brozović i Perišić odigrali su vrhunski i u ovom susretu.

Coppa Italia, finale:
Juventus - Inter 2:4 (2:2)

FOTO: EPA/Riccardo Antimiani

Coppa Italia

finale

Juventus2:4 *Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!