Košarka

Grizzliesi i bez Moranta ponizili Warriorse, Milwaukee breakom nadomak finala Istoka

Matej Kačan • četvrtak, 12.05.2022.
Grizzliesi i bez Moranta ponizili Warriorse, Milwaukee breakom nadomak finala Istoka
Foto: EPA

U samo jednoj od dvije sinoćnje utakmice NBA lige slavio je domaćin u petim susretima serije, a dosta neočekivano to su bili Memphis Grizzliesi bez najveće zvijezde Ja Moranta...

Nastavljajući tradiciju iz regularne sezone kad su bez Ja Moranta imali 20 pobjeda, Memphis Grizzliesi pokazuju da su sjajna ekipa i bez glavne zvijezde. Memphis je u petoj utakmici polufinala Zapada deklasirao GS Warriorse i izbjegao je ispadanje.

Sad je 3-2 za Golden State i u San Franciscu tražit će prolaz u šest utakmica. Sa 134 poena ovo je bila najefikasnija utakmica Memphisa u povijesti doigravanja, a dovoljno govori činjenica da su imali i vodstvo od 55 razlike.

Warriorsi se nisu pojavili na utakmici, pogotovo obrambeno jer u prvom poluvremenu primili su 77 poena i bili na minusu od 27, da bi treću odigrali još gore i izgubili ju s 42:17!

Semafor se zaustavio na 134:95 bez sekunde vodstva za Golden State ili izjednačenog rezultata nakon 0:0, što dovoljno govori o utakmici kakva se igrala.

Grizzliesi su pogodili 18 trica iz 41 pokušaja i sveukupno su imali 47.5 posto šuta iz igre, ali su svoje supatnike potpuno nadskakali s 18 skokova više i sveukupno 19 šuteva više na utakmici uz jako dobro korištenje linije bacanja (22/30 naspram 9/13 Warriorsa).

Trojac je istupio u izostanku Moranta - Jaren Jackson Jr., Desmond Bane, Tyus Jones zabili su po 21 poen, s tim da je Jones imao devet asistencija, a Jackson osam skokova. Kod Warriorsa su jedini solidni bili Klay Thompson s 19 i Andrew Wiggins sa 17 poena, ali barem nešto pozitivno za Warriorse je da su se veterani odmorili i nisu igrali preko 25 minuta.

U drugoj seriji bilo je mnogo više drame. Po treći put u pet utakmica gosti su uzeli pobjedu i Milwaukee Bucksi opet imaju break, a sad i šansu jednom pobjedom nastaviti svoj put prema obrani naslova.

Bucksi su u TD Gardenu uspjeli velikom serijom u posljednjoj dionici napraviti preokret i okrenuti 14 razlike koje je Boston imao u drugom poluvremenu. Premda je Giannis Antetokounmpo imao sjajnu utakmicu, u završnici su tu bili neki drugi heroji.

Giannis je stavio tricu za 105:102 minutu i pol do kraja, ali u samoj egal završnici trebao je impuls Bobbyja Portisa koji je "prikucao" Giannisovo promašeno bacanje 15 sekundi do kraja, a onda je Jrue Holiday odigrao dvije sjajne obrane na Marcusu Smartu i nije dopustio šut za produžetak, a i prije toga je sam Holiday pogodio tricu za 105:105 i točku na povratak s 14 poena minusa.

Giannis je završio utakmicu s 40 poena i 11 skokova, dok je Holiday dodao 24 uz po osam skokova i asistencija uz dvije ključne obrane i može ga se nazvati herojem utakmice. Portis je zabio 14 uz 15 skokova.

Kod Celticsa je 34 poena ubacio Jayson Tatum, dok je Jaylen Brown dodao 26 uz osam skokova i šest asistencija.

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!