Košarka

Jokić i službeno ponovno izabran za MVP-a NBA lige

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 12.05.2022.
Jokić i službeno ponovno izabran za MVP-a NBA lige
Foto: EPA

Kako je i najavljeno preko NBA insajdera i novinara prije nekoliko dana, srpski centar Nikola Jokić opet je izabran za najkorisnijeg igrača lige, po drugi put u nizu...

Srpski centar Nikola Jokić drugu godinu zaredom izabran je za najkorisnijeg igrača ligaškog dijela NBA sezone. Košarkaš Denver Nuggetsa je u glasanju 100 sportskih novinara dobio 65 prvih mjesta odnosno 875 bodova.

Drugo mjesto pripalo je centru Philadelphia 76ersa, Kameruncu Joelu Embiidu sa 706 bodova (26 prvih mjesta), a treći je Grk Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa s 595 bodova (devet prvih mjesta).

Četvrti u glasanju za MVP-a je košarkaš Phoenix Sunsa Devin Booker (216 bodova), a peto mjesto je zauzeo Slovenac Luka Dončić iz Dallas Mavericksa, koji je dobio 146 bodova.

Jokić je u ligaškom dijelu sezone imao prosjek od 27.1 poena, 13.8 skokova i 7.9 asistencija po utakmici. On je postao prvi igrač u povijesti s najmanje 2000 koševa, 1000 skokova i 500 dodavanja u sezoni.

U ligaškom dijelu vodio je Denver Nuggetse do šestog mjesta u Zapadnoj konferenciji, ali su u doigravanju ispali već u prvom krugu, bolji od Denvera bili su Golden State Warriorsi.

Jokić je 13. igrač u povijesti lige koji je nagradu za MVP-a dobio dvije godine zaredom. To je još uspjelo Giannisu Antetokounmpu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Larryju Birdu, Wiltu Chamberlainu, Stephenu Curryju, Timu Duncanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu, Mosesu Malonu, Stevu Nashu i Billu Russellu.

Prema pisanju američkih medija Nuggetsi ovog ljeta spremaju ponuditi Jokiću petogodišnje produženje ugovora vrijedno 254 milijuna dolara, što bi bio najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!