Tenis

Petra Martić zaustavljena u osmini finala, Andreescu ipak raspoloženija

Branimir Korać • četvrtak, 12.05.2022.
Petra Martić zaustavljena u osmini finala, Andreescu ipak raspoloženija
Foto: EPA

Petra Martić nije izborila prolaz u četvrtfinale turnira u Rimu. Bolja je bila Kanađanka Bianca Andreescu koja je slavila u dva seta...

Unatoč porazu od Biance Andreescu, bio je ovo dobar turnir za Petru Martić. Upisala je četiri pobjede, dvije vrlo zvučne protiv Muchove i Kontaveit, ali nije uspjela slaviti u petom meču zaredom, Andreescu je ipak bila bolja.

Petra nije bila raspoložena, imala je određenih faza u igri u kojima je izgledala dobro, ali u kontinuitetu nije uspjela preuzeti inicijativu i kontrolu nad mečom.

Prvi set izgubila je tek na kraju. Do tog gema bila je dobra na svom servisu i nije pružila puno toga Kanađanki, ali kod 4:4 ukazala se prva prilika za Andreescu i odmah ju je i iskoristila.

U sljedećem gemu Martić se mogla vratiti, imala je dvije break lopte, ali nije ih iskoristila i Andreescu je uzela prvi set sa 6:4.

Kod 3:2 u drugom setu Martić je ponovno imala dvije break lopte koje ne koristi, odmah nakon toga gubi servis i do kraja meča Andreescu je sačuvala stečenu prednost i odnijela pobjedu.

Rim, osmina finala:
Bianca Andreescu (Kanada) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!