Tenis

Tri Hrvata izborila polufinale parova na Zagreb Challengeru

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 12.05.2022.
Tri Hrvata izborila polufinale parova na Zagreb Challengeru

Osim seniorskog rezultata karijere za Milija Poljičaka na Zagreb Open Challengeru, i u igri parova hrvatski tenis ima biti na što ponosan. U polufinalu su tu Poljičak, Domagoj Bilješko i Antonio Sančić...

Hrvatski tenisač Domagoj Bilješko i njegov partner Andrey Chepelev u meču punom prevrata pobijedili su Aleksandra Nedovyesova i Aisam-Ul-Haq Qureshija sa 7:6, 2:6, 10:7 te su izborili svoje mjesto u polufinalu parova na Zagrep Open Challengeru.

Mogao je četvrtak biti još ljepši po hrvatski tenis jer Bilješko i Chelepev mogli su u polufinalu zaigrati protiv još jednog domaćeg tenisača, Zvonimira Babića, koji s Alexanderom Donskim ipak nije uspio proći četvrtfinalni meč.

No, tu je hrvatski par Mili Poljičak - Antonio Šančić koji je pobijedio češko-slovački duo Adama Pavlašeka i Igora Zelenaya preokretom s 3:6, 6:0, 10:7 pa će tako u polufinalu igrati čak tri domaća tenisača.

ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Roland Garrosa.

FOTO: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!