Rukomet

Podravka i Bjelovar odlučit će o pobjednicama Kupa za rukometašice

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.05.2022.
Podravka i Bjelovar odlučit će o pobjednicama Kupa za rukometašice

Odličnim polufinalnim nastupom Podravka i Bjelovar izborili su prolaz u finale Kupa za rukometašice. Podravka je u finalu prije finala slavila protiv Lokomotive, a Bjelovar je bio bolji od Zrinskog...

Završnica Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji pod nazivom Festival rukometa održava se u Poreču, a danas su na rasporedu bili polufinalni susreti za rukometašice.

Svakako zanimljiviji dvoboj bio je onaj između Podravke i Lokomotive, a Lokosice neće obraniti titulu pobjednica Kupa. U polufinalu su poražene od Podravke 27:24.

Bio je to zanimljiv dvoboj u kojem je Podravka negdje oko 20. minute prvog dijela preuzela kontrolu i Lokomotiva je nakon toga hvatala zaostatak.

U nekoliko navrata u tome je i uspjela pa je tako prvo poluvrijeme završila s dva vezana gola i na odmor otišla s poravnatih 12:12.

Novom serijom 3:0 početkom drugog poluvremena Podravka se odvojila na 17:14, u zadnjih deset minuta, u 52. minuti Stela Posavec izjednačila je na 22:22, ali vrlo brzo se Podravka ponovno odvaja i odlazi do pobjede.

Predvodili su je Dejana Milosavljević i Lea Franušić s po sedam golova, a kod poraženih pet golova, svih pet s linije sedam metara, postigla je Ivana Dežić.

Bjelovar je u prvom polufinalu vrlo lako došao do pobjede protiv Zrinskog. Slavio je 33:23 u susretu u kojem se i očekivala njegova pobjeda.

Zrinski je zadnji put bio u egalu u sedmoj minuti na 5:5, a nakon toga više se nije ozbiljno približio ili vratio.

Devet golova kod pobjednica postigla je Ema Guskić, a kod Zrinskog isti broj golova postigla je Hannah Vuljak.

Polufinale Kupa:
Podravka Vegeta - Lokomotiva 27:24
Bjelovar - Zrinski 33:23

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!