Košarka

Sjajni Dončić izborio sedmu utakmicu, Harden potonuo sa Sixersima, Heat u finalu Istoka

Branimir Korać • petak, 13.05.2022.
Sjajni Dončić izborio sedmu utakmicu, Harden potonuo sa Sixersima, Heat u finalu Istoka
Foto: EPA

Miami Heat prošao je u finale Istočne konferencije gdje čeka Milwaukee Buckse ili Boston Celticse. S druge strane serija između Sunsa i Mavericksa otišla je u sedmu utakmicu...

Philadelphia 76ers - Miami Heat 90:99 (2-4)

Miami Heat izbacio je Philadelphiju u šest utakmica i tako ostavio Sixerse bez finala Istoka. Phila je imala velika očekivanja, uostalom kroz trade je dovela i Jamesa Hardena, a upravo je on bio među onima koji su podbacili.

Harden je svoj zadnje poene ubacio još u drugoj četvrtini, imao je puno loših odluka i izgubljenih lopti kroz ovu seriju, a u ovoj utakmici čak nije niti jednom završio na liniji slobodnih bacanja.

Ipak, poručio je da se vraća i sljedeće sezone kada će pokušati pokazati ipak više toga.

"Siguran sam da su svi mislili kada je dolazio da dobivamo onog Hardena iz Houstona, ali moramo svi biti svjesni da on to više nije u smislu učinka", poručio je Joel Embiid.

S druge strane briljirao je bivši igrač Sixersa Jimmy Butler koji je i u ovoj utakmici bio sjajan.

Butler je predvodio Miami s 32 poena i osam skokova, a 20 poena, 11 skokova i pet asistencija dodao je Max Strus.

Kod Sixersa po 20 poena upisali su Embiid (12 skokova) i Tyrese Maxey. Harden je završio s 11 poena i devet asistencija.

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 113:86 (3-3)

Dallas Mavericksi odigrali su veliku utakmicu protiv Phoenix Sunsa te su ih svladali sa 113:86. Sam rezultat puno govori, tijekom cijelog susreta Mavericksi su bili vrlo raspoloženi i zasluženo su slavili.

Odluka o putniku u finale Zapada doći će u sedmoj utakmici koja je na rasporedu u Phoenixu. Sunsi moraju biti puno bolji nego noćas jer u protivnom bit će problema.

Dallas je bio dosta bolji, igrao je jako dobru utakmicu i ponovno predvođen raspoloženim Lukom Dončićem stigao je do pobjede.

Sunsi su bili neraspoloženi, Booker je imao čak osam izgubljenih lopti, Paul pet i ukupno su Sunsi imali čak 22 izgubljene lopte. 16 više nego Dallas.

Dončić je upisao 33 poena, 11 skokova i osam asistencija, a Reggie Bullock dodao je 19 poena i sedam skokova. Kod Sunsa Deandre Ayton imao je 21 poen i 11 skokova, a Devin Booker 19 poena i osam skokova.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!