Tenis

Mladi Splićanin u finalu u Zagrebu, napredovat će za skoro tisuću mjesta na ATP listi!

Branimir Korać • petak, 13.05.2022.
Mladi Splićanin u finalu u Zagrebu, napredovat će za skoro tisuću mjesta na ATP listi!

Mladi hrvatski tenisač, jedan od najboljih juniora svijeta, Mili Poljičak, izborio je prolaz u finale Challengera u Zagrebu. Pobjeda protiv Carlosa Gimena Valera donosi mu skok od više od 900 mjesta na ATP ljestvici...

Organizatori Challengera u Zagrebu imaju razloga za zadovoljstvo. Ono je uvijek prisutno kada domaći igrač dođe do finala, a u Zagrebu će se za titulu boriti Mili Poljičak.

17-godišnji Poljičak ostvario je daleko najveći uspjeh u seniorskoj karijeri, a u polufinalu je slavio protiv Španjolca Carlosa Gimena Valera u dva seta.

Prvi set dobio je nakon što se dva puta vratio iz breaka zaostatka, a prekretnica meča bio je break koji ga je vratio iz minusa i s kojim je smanjio na 4:3.

Od zadnjih 11 gemova u meču, Poljičak je osvojio njih čak deset. Gimeno Valero jedini je uzeo u drugom setu kod 4:0 kada je već bio u velikom zaostatku.

Ova pobjeda dovodi hrvatskog tenisača otprilike oko 550. pozicije na ATP ljestvici što je skok za nevjerojatnih više od 900 mjesta. U slučaju slavlja u finalu, ući će u Top 500.

Protivnik u finalu bit će mu bolji iz meča između Jasona Kublera i Filipa Mišolića.

Challenger Zagreb, polufinale:
Mili Poljičak (Hrvatska, WC) - Carlos Gimeno Valero (Španjolska) 6:4, 6:1

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!