Nogomet

Zekić: 'Ne igra Drmić, žao mi je zbog Hlevnjaka jer bi mu to bio pravi ispit'

Branimir Korać • petak, 13.05.2022.
Zekić: 'Ne igra Drmić, žao mi je zbog Hlevnjaka jer bi mu to bio pravi ispit'
Foto: FaH

Slaven Belupo u 35. kolu dočekuje Rijeku, a Zoran Zekić ističe kako je Rijeka jedan od dužnika, klubova s kojima je Slaven igrao dobro, ali nije uzeo bodove...

Zoran Zekić očekuje od svojih igrača dobar nastup u samoj završnici sezobne, za početak prvenstveno u dvoboju protiv Rijeke.

"Čeka nas Rijeka, očekujem dobru utakmicu s naše strane. Napravit ćemo opet dosta promjena i uvest ćemo dosta mladih igrača što i je nekakav cilj u završnici sezone. Nadam se da će uživati, imamo samo dva kola do kraja, nadam se da neće biti problema s motivacijom kakva bi trebala biti, to u sportu i životu ne bi trebalo biti upitno."

"Ja nikad ne znam što mogu očekivati od svojih igrača, tako da... Mislim da nam je Rijeka jedini dužnik ove sezone, tri puta sam s njima igrao i gol razlika je 7:2. Prva tamo u Rijeci, 70 minuta odličnih, izgubili smo 2:1. Ovdje još boljih 90 minuta, izgubili smo 2:1. Sada ova zadnja, izgubili smo 3:0, a 60 minuta smo bili apsolutno dominantni. Ne igra Drmić, žao mi je zbog Hlevnjaka jer bi mu to na stoperskoj poziciji bio pravi ispit da i on vidi gdje je i što je. Bit će tu i dosta mladosti, nadam se da će biti poletni i pokazati svoju kvalitetu."

Zekić je izvijestio i o trojici igrača koji su bili na prodbi, samo je jedan ostao.

"Od onih koji su bili na probi ostao je Brazilac Bruno kojeg ćemo još provjeriti, ostala dvojica otišla su doma. Ima nekih zanimljivih stvari, ima nekih upitnih pa ćemo vidjeti. Svjestan sam da ne možemo dobiti nešto savršeno, ali vidjet ćemo."

Što se tiče izgleda momčadi za sljedeću sezonu, još nema jasnu sliku.

"Još nismo obavili razgovore s igračima kojima ističe ugovor, svašta će se dogoditi i narednih 10-15 dana. I ti dečki imaju svoje želje, imamo i mi svoje. Neki sigurno žele bolju sredinu, neki veću minutažu. Bit će promjena, imamo malo vremena, pripreme počinju već 6. lipnja, nismo nikom prvi izbor i toga isto moramo biti svjesni. Moramo tu biti dosta strpljivi, neke naznake već imamo, obavili smo već i neke razgovore s drugim klubovima, ali dosta je sve to turbulentno jer niti ti klubovi ne znaju tko će biti trener, sve su to otvorena pitanja. Ja bih volio doći na pripreme i imati već 70 posto momčadi zaokruženo, ali nislim da ćemo sve to morati raditi u hodu."

Ono što je izvjesno, on će ostati.

"Nemam nikakvih razgovora i ne provodim ovdje deset sati dnevno razmišljajući da ću nekud otići. Dosta radimo, velika je odgovornost na meni i ja to prihvaćam."

Već je poznat i plan glavnine priprema.

"6. je prozivka, 11. bi trebali ići u Veliku, 18. imamo već dogovorenu utakmicu s Osijekom u Osijeku i tražimo još protivnika za četiri utakmice srijeda/subota, to će najvjerojatnije biti neki BiH prvoligaši, što nam bude bliže i imat ćemo i tu ozbiljnih testova. Probat ćemo izbjeći dolazak previše igrača na probe, da mi netko i zabije 3-4 gola na probi ja ne mogu reći je li to njegovo trenutno izdanje ili je baš kvaliteta ili je protivnik bio taj dan takav. To je zapravo za sve gubljenje vremena."

Nije moglo proći bez komentara navijača koji u posljednja dva kola daje podršku Koprivničancima.

"Vi bi najviše voljeli da mi igramo u kazalištu. Neću ga braniti, naravno da je i mene malo glava boljela od toga, ali da je uz njega još 10-15 kljudi da viču, ne bi ni on bio toliko glasan. Ali Belupo je prvi put u povijesti u gostima bio dominantan na tribinama, to se nije dogodilo od 1997. kada je Belupo ulazio u ligu. Nama puno znači i kad dođu ova djeca pa i oni nešto viču, neka bubnja čovjek."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!