Košarka

Tatumu pripala bitka protiv Giannisa, odlučuje sedma utakmica, Warriorsi završili posao

Branimir Korać • subota, 14.05.2022.
Tatumu pripala bitka protiv Giannisa, odlučuje sedma utakmica, Warriorsi završili posao
Foto: EPA

Golden State Warriorsi prošli su u finale Zapada, a na Istoku odluku će dati sedma utakmica. Boston ju je izborio slavljem i Milwaukeeju na krilima Jaysona Tatuma...

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 95:108 (3-3)

Niti fantastična večer Giannisa Antetokounmpa nije pomogla. Na drugoj strani jednako takav bio je Jayson Tatum i Boston Celticsi izborili su sedmu utakmicu.

Bucksi su pokušali u zadnjoj dionici napraviti veliki preokret i doći do pobjede, međutim Tatum je bio na vrlo visokoj razini, ubacio je u tom razdoblju 16 od 26 poena Celticsa i spriječio je kolaps svoje momčadi.

Sada se priča potpuno mijenja. Milwaukee je imao meč loptu na svom parketu, a sada se sve seli u Boston gdje će Celticsi u sedmoj utakmici biti u prednosti. Uz ovakvog Tatuma koji je imao dobre pomagače u Marcusu Smartu i Jaylenu Brownu, Boston preuzima ulogu favorita.

U ovom susretu Tatum je ubacio 46 poena uz devet skokova, Brown je dodao 22 poena i pet skokova, a Smart 21 poen, sedam asistencija i pet skokova.

Kod Bucksa Antetokounmpo je završio s 44 poena, 20 skokova i šest asistencija, Jrue Holiday dodao je 17 poena, a Pat Connaughton 14.

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 110:96 (4-2)

Golden State Warriorsi izborili su finale Zapada. Warriorsi su iskoristili probleme Memphisa i ozljedu Ja Moranta koji je prije vremena završio sezonu i nije mogao pomoći svojoj momčadi. Bez Moranta Memphis je sasvim druga ekipa i teško se nosio s Warriorsima.

Tri dionice držao je utakmicu potpuno u egalu, ali u zadnjoj četvrtini Golden State se potpuno odvojio i otišao do pobjede koja ga vodi u finale Konferencije.

Još jednom su Warriorsi imali puno izgubljenih lopti i to je ono što ih definitivno ne može zadovoljiti, ali u ostalim segmentima bili su jako dobri.

Posebno su dominirali u skoku gdje su završili s čak 70 skokova dok su Grizzliesi imali 44 skoka. Ovo je prvi put od 1983. godine da je jedna momčad imala 70 ili više skokova u susretu doigravanja, tada ih je toliko skupio San Antonio protiv Miamija.

Warriorse su u ovoj utakmici predvodili Klay Thompson s 30 poena i osam skokova (8/14 trica) i Stephen Curry s 29 poena i sedam skokova, a kod Memphisa Dillon Brooks ubacio je 30 poena, a Desmond Bane 25 uz sedam skokova.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!