Košarka

Bosco slavio protiv Dinama i izjednačio, novi premijerligaš znat će se nakon majstorice

Matej Kačan • subota, 14.05.2022.
Bosco slavio protiv Dinama i izjednačio, novi premijerligaš znat će se nakon majstorice
Foto: FaH

Košarkaši Bosca izjednačili su u finalnoj seriji Prve muške košarkaške lige protiv Dinama i odluku o novom premijerligašau prolongirali su za majstoricu u Draženovom domu...

Druga utakmica finala Prve muške košarkaške lige donijela je izjednačenje u seriji pa ćemo prvaka, a tako i sigurnog putnika u HT Premijer ligu saznati tek nakon majstorice.

Nakon što je u prvom susretu u Draženovom domu Dinamo bio siguran sa 77:62 protiv Bosca, momčad iz Novog Zagreba izjednačila je u Trnskom i izborila je treći susret.

Najveći komad posla Bosco je obavio u drugoj dionici u kojoj je minus jedan pretvoren u plus osam na poluvremenu, a nakon napadački siromašne treće četvrtine Bosco ima i 14 razlike.

Pokušao se Dinamo vratiti pa nakon trice Antonija Kraljića dolazi na 56:52 pet minuta do kraja, ali Bosco odgovara s 12:0 u samo dvije minute i rješava susret. Do kraja je sve odrađivanje posla pa se u zadnju minutu ulazi sa 16 poena viška za domaćina.

Slična je razlika i na kraju kad je na semaforu 73:56 i igra se treća utakmica. Luka Katura sa 17 ubačaja vodio je Bosco, 14 je dodao Luka Babić, a 13 uz devet skokova Ante Krapić.

Kod Dinama je jedini dvoznamenkasti bio Andro Anzulović s 11 poena, a imao je i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!