Košarka

Split i Zadar dvokorakom do međusobne serije, Cedevita izborila majstoricu

Matej Kačan • subota, 14.05.2022.
Split i Zadar dvokorakom do međusobne serije, Cedevita izborila majstoricu
Foto: FaH

Odigrani su i preostali drugi susreti četvrtfinalnih serija HT Premijer lige, a prvi kompletirani polufinalni par su Zadar i Split. Cibona će svog suparnika saznati nakon majstorice...

Teže od očekivanog košarkaši Zadra izborili su polufinale HT Premijer lige. Zadrani su u prvoj utakmici dana gostovali u Zaboku gdje su bili u minusu od tri poena na poluvremenu, ali su dobrom obranom u trećoj četvrtini preokrenuli i stigli do vodstva.

Njega nisu ispuštali pa na kraju na semaforu svijetli 70:64 za branitelje naslova koji s 2-0 prolaze i reprizu finala igrat će protiv Splita.

Justin Carter s 15 poena i pet skokova vodio je Zadar, 14 je dodao Martin Junaković. Budimir s 13 i Levanić-Kutni s poenom manje bili su prva imena Zaboka u ovom siromašnom susretu.

Napadački ništa bogatije nije bilo ni na susretu Škrljeva i Splita gdje su zeleni pružili mnogo bolji otpor nego u prvom susretu, ali svejedno se opraštaju od svoje sezone. Split je stvorio 17 razlike u prvom poluvremenu i to je bilo dovoljno.

Nije Škrljevu pomogla ni očajna posljednja dionica Splita koja je s 19:9 pripala domaćinu, sa 71:63 Žuti idu u polufinale. Toni Perković briljirao je s 29 poena, jedini preostali dvoznamenkasti Splićanin bio je Shannon Shorter s 10 poena.

Josip Barnjak s 20 i Toni Jelenković sa 16 poena po običaju bili su najbolji kod domaćina. Barnjak je imao četiri skoka i pet asistencija, a Jelenković sedam skokova i četiri dodavanja.

Mnogo tjesnije bilo je na susretu Gorice i Cedevite Junior gdje su gosti vratili Gorici za brek u prvom susretu i izborili su majstoricu na domaćem terenu. Iako rezultat govori tek pola koša za Cedevitu, Zagrepčani su u čitavoj završnici imali solidno vodstvo.

U posljednje dvije i pol minute ušlo se s devet poena viška za Cedevitu, a u posljednju minutu sa 79:73. No, situacija se naglo zakomplicirala nakon što je Kalajžić pogodio dva bacanja za 82:79, a Goran Filipović promašuje oba pa Kalajžić stavlja još dva.

To znači da je tek 82:81 za Cedevitu u posljednjih 15 sekundi, ali je u završnici sa slobodnih bacanja siguran Emir Šabić za 86:82 prije trice Karla Uljarevića za kozmetičkih pola koša zaostatka.

Kod Cedevite je 15 poena zabio Josip Batinić, 13 su dodali Filipović i Jure Planinić, jedan sa šest asistencija, a drugi sa sedam skokova. Kalajžić je kod Gorice imao 23 poena, a Uljarević 21.

FOTO: FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

HT Premijer liga, doigravanje

četvrtfinale

Cedevita Junior92:95Gorica
Cibona98:76Dubrava
Zadar88:63Zabok
Split98:54DepoLink Škrljevo
Dubrava68:110Cibona
Zabok64:70Zadar
Gorica85:86Cedevita Junior
DepoLink Škrljevo63:71Split
Cedevita Junior72:78Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!