Tenis

Đoković upisao tisućitu pobjedu i ušao u finale Rima protiv Tsitsipasa

HINA, Matej Kačan • subota, 14.05.2022.
Đoković upisao tisućitu pobjedu i ušao u finale Rima protiv Tsitsipasa
Foto: EPA

Finale Mastersa u Rimu igrat će srpski teneisač Novak Đoković i Grk Stefanos Tsitsipas. Đoković je u finale ušao tisućitom pobjedom u karijeri, i to protiv Caspera Ruuda...

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u subotu navečer je u rimskom Foro Italicu ostvario svoju 1000. pobjedu u mečevima na ATP Touru, a svladavši Norvežanina Caspera Ruuda (ATP - 10.) sa 6:4, 6:3 po 12. put u karijeri došao do je do finala Italian Opena.

Đoković je već ulaskom u polufinale osigurao ostanak na vrhu ATP ljestvice, a u nedjelju će protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa pokušati povećati svoju prednost pred Rusom Danilom Medvjedevom koji se sljedećeg tjedna vraća na teren u Ženevi nakon jednomjesečne stanke.

Đokoviću će nedjeljno finale biti 125. u karijeri te 55. na turnirima Masters 1000 serije na kojoj je rekorder sa 37 naslova.

Tsitsipas (ATP - 5.) je do petog finala na Masters 1000 turnirima, a prvog u Rimu, stigao pobijedivši najboljeg njemačkog tenisača Alexandera Zvereva (ATP - 3.) s 4:6, 6:3, 6:3.

Đoković protiv Tsitsipasa vodi 6-2 u međusobnim dvobojima, a slavio je i u sva četiri meča odigrana na zemljanoj podlozi

No, Grk je u prošlogodišnjem finalnom porazu z Roland Garrosu imao 2:0 u setovima, a u četvrtfinalu rimskog Mastersa je nakon osvojenog prvog seta ispustio vodstvo 4:2 u drugom te servirao za pobjedu u trećem.

ATP Rim - polufinale
Novak Đoković (SRB/1) - Casper Ruud (NOR/5) 6:4, 6:3
Stefanos Tsitsipas (GRČ/4) - Alexander Zverev (NJEM/2) 4:6, 6:3, 6:3

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!