Ostali sportovi

Pretežak ždrijeb: Nikolina Ćaćić također ispala u ranoj fazi Svjetskog prvenstva

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.05.2022.
Pretežak ždrijeb: Nikolina Ćaćić također ispala u ranoj fazi Svjetskog prvenstva

Najbolja hrvatska boksačica, olimpijka i doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić (21) nije u nedjelju uspjela izboriti borbu za medalju i četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Istanbulu.

U meču osmine finala u kategoriji do 52 kg Ćaćić je izgubila podijeljenom odlukom sudaca 4:0 od Irkinje Carly McNaul. Četiri suca su tvrdi, iscrpljujući meč bodovali u korist Irkinje, a jedan ga je proglasio izjednačenim 28-28.

Viša i dužih ruku Ćaćić je dobila prvu rundu podijeljenom odlukom 3-2, uspijevala je držati distancu protiv čvrste i borbene Irkinje i plasirati precizne kombinacije udaraca koje su zadržale čvrstu McNaul.

Iskusna prvakinja i reprezentativka Irske Carly McNaul (32), doprvakinja Commonwealtha, u drugoj je pojačala ritam borbe. Napala je još agresivnije, uspijevala probijati distancu i stalno držati napadačku inicijativu i visoki pritisak bez obzira na Nikolinine pogotke iz kontri te je preokrenula meč na svoju stranu bodovanjem 5-0.

U trećoj rundi borbena Irkinja nije posustajala u napadima, Nikolina je u čvrstom, žestokom meču padala u snazi, sporije se kretala i teže izbjegavala nalete Irkinje u klinč i irska borkinja na kraju je slavila sa 4-0.

Nikolina Ćaćić tako se u osmini finala posljednja od četiri hrvatske boksačice (Sara Beram, Dea Bolanča, Marija Malenica) oprostila od Svjetskog prvenstva za žene u Istanbulu.

Težak ždrijeb bio je nepremostiva prepreka za hrvatske boksačice na SP-u u Istanbulu, redom su dobile suparnice s velikim međunarodnim iskustvom i uspjesima iz ženskih boksačkih velesila SAD-a, Poljske i Sj. Irske čije su boksačice redovito na postoljima na najvećim natjecanjima.

FOTO: Kokeshi75/Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!