Košarka

Totalni raspad prošlogodišnjih finalista, Dončić ponizio u Phoenixu Sunse

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.05.2022.
Totalni raspad prošlogodišnjih finalista, Dončić ponizio u Phoenixu Sunse
Foto: EPA

Prošlogodišnji finalisti Milwaukee Bucksi i Phoenix Sunsi upisali su ružne poraze u sedmim utakmicama te se oprostili od doigravanja. Posebno su teško stradali Sunsi u Phoenixu protiv Dallasa...

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 90:123 (3-4)

Najbolja momčad regularnog dijela NBA sezone u potpunosti je pregažena i ponižena u sedmoj utakmici serije protiv Dallas Mavericksa. Phoenix Sunsi izgledali su neprepoznatljivo i na kraju težak poraz 123:90 sve govori.

Skoro sve jer mogao je biti i još ružniji, na kraju su Sunsi malo uljepšali rezultat i smanjili zaostatak kada je razlika već krenula prema 50+ poena.

Prvo poluvrijeme već je ponudilo sve odgovore. Luka Dončić i Spencer Dinwiddie bili su nezaustavljivi pa je tako Dončić sam ubacio u prvom poluvremenu isto onoliko poena koliko je ubacila cijela momčad Phoenix Sunsa.

Nisu Sunsi dobro otvorili utakmicu, a situacija se nije popravljala s odmakom vremena već je išla iz lošijeg u gore. Na odmoru je bilo već 57:27 i sve je govorilo da će to biti epski raspad Sunsa što se na kraju i dogodilo.

Kod Phoenixa svi su podbacili, od onih najboljih Chrisa Paula i Devina Bookera pa do onih koji su ulazili s klupe, izuzev nekolicine koja je ušla tek kada je sve bilo poznato, ali to više nije bila ozbiljna utakmica.

Dallas je odradio potpuno suprotnu utakmicu i suprotno svim očekivanjima prošetao se do prolaza u finale Konferencije gdje ga čekaju Golden State Warriorsi.

Luka Dončić završio je susret s 35 poena i deset skokova, Dinwiddie je ubacio 30 poena, a Jalen Brunson 24 uz šest skokova. Kod Phoenixa Cameron Johnson ubacio je 12 poena uz pet skokova, a Booker 11 poena.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 109:81 (4-3)

Branitelji naslova Milwaukee Bucksi ispraćeni su iz doigravanja visokim porazom u sedmoj utakmici protiv Boston Celticsa sa 109:81. Vrlo visok poraz, ali djelomično su bili barem ravnopravniji nego Sunsi što im trenutno baš i ne predstavlja neku utjehu.

Celticsi su imali nešto lošiji ulazak u utakmicu, ali uspjeli su se na vrijeme probuditi, odnijeti kakvu-takvu prednost na odmor i onda u drugom poluvremenu potpuno pomesti Buckse.

Utakmicu karijere odigrao je Grant Williams, a na drugoj strani ponovno je puno toga palo na leđa Giannisa Antetokounmpa koji je već bio vidno iscrpljen i kao takav promašivao i neke stvari koje nikada ne promašuje.

Važan faktor u ovoj seriji bilo je neigranje Khrisa Middletona bez kojeg su Bucksi ostali u ključnom dijelu sezone. S njim bi bili puno opasniji nego što je bio slučaju u ovoj seriji.

Williams je promašio pet od svojih prvih sedam šuteva za tricu, a nakon što je izgubio samopouzdanje i dodao na otvorenom šutu, dobio je "jezikovu juhu" od Jaylena Browna i onda se raspucao te odigrao utakmicu karijere u pravo vrijeme.

Williams je ubacio 27 poena (sedam trica) uz šest skokova, Jayson Tatum dodao je 23 poena uz osam asistencija, a na drugoj strani Giannis Antetokounmpo upisao je 25 poena, 20 skokova i devet asistencija dok je Jrue Holiday dodao 21 poen i osam asistencija.

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!