Nogomet

Bišćan: 'Veliki sam Matanovićev navijač, dobili smo visoku kvalitetu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.05.2022.
Bišćan: 'Veliki sam Matanovićev navijač, dobili smo visoku kvalitetu'
Foto: FaH

Igor Bišćan okupit će mladu reprezentaciju uoči zadnja dva kvalifikacijska ispita u kojima Hrvatska nema pravo na krivi korak. Protivnici su Norveška i Estonija...

Igor Bišćasn svjestan je koliko je neugodan posao pred mladom reprezentacijom, posebno u prvoj utakmici.

"Prva s Norveškom će vjerojatno ofrediti našu poziciju. To gostovanje nam dolazi u neugodnom trenutku, Norvežani su u optimalnom stanju, mi na kraju sezone, ali moramo pokazati ono što smo pokazivali cijelim tijekom kvalifikacija. Nadamo se da će svi do tada koji su na popisu biti zdravi i da ćemo se dobro suprotstaviti."

Igor Matanović iz St. Paulija je prvi put na popisu.

"Matanović? Sretan sam da smo ga uspjeli pridobiti, uložili smo ozbiljan napor da se to ostvari, nisu ga se Nijemci htjeli odreći. Zlatko je odradio tu veliki posao. Veliki sam njegov navijač i uvjeren sam da će u budućnosti biti velika snaga naše reprezentacije. Visok, brz, zna, mislim da je to dovoljno, mislim da smo dobili visoku kvalitetu."

Nijemcima to nije baš sjelo i sada Hrvatskoj žele preoteti Gabriela Vidovića.

"Htjeli su uzeti i Sosu pa se dogodilo drugačije. Najbitnije je što ti dečki osjećaju u sebi, mi ih pratimo i znamo sve o njima, a oni to osjete. Naravno da njima nije lako odlučiti se za Hrvatsku ili Njemačku jer tamo žive i rade, Vidović je sada tu s nama i mogao bi brzo dobiti šansu i u A reprezentaciji."

Praktički svi igrači koje je Bišćan pozvao puno igraju u svojim klubovima.

"To je moja ideja uvijek bila, samo spreman igrač može pozitivno odgovoriti. Pogotovo sada na kraju sezone, oni koji nisu imali kontuinuitet će jako teško zadržati formu, a naši igraju."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!