Automoto

26 vozačica i vozača nastupilo na Memorijalu 'Krešo Merlić-Merla'

Sportnet • utorak, 17.05.2022.
26 vozačica i vozača nastupilo na Memorijalu 'Krešo Merlić-Merla'

Ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama otvoreno je natjecanjem posvećenim državnom prvaku OSV-a iz 2018.godine, prerano i tragično preminulom Kreši Merlić Merli...

Nastupom 26 vozačica i vozača iz devet klubova, svih iz Regije Sjever HAKS-a, održan je drugi „OSV Memorijal Krešo Merlić-Merla 2022.“, na prostorima nekadašnjeg Centra sigurne vožnje Mičevec, nadomak Velike Gorice. Memorijal je organizirao AMK Zanatlija Zagreb, a o konačnom poretku odlučivalo je pet posebnih ispita spretnosti. Bodovano je i za Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Najboljim rezultatom prvog ispita poveo je Saša Čaklović u Fiat Cinquecentu, vozač AKK DS Racing Prelog, u kasnijoj fazi najboljim upisao još jedan, četvrti ispit, ali vodstvo nije ispuštao do ukupne pobjede i osvajanja drugog za redom Memorijala „Merla“, ukupnim vremenom 6:37,131 minuta, čime je za 3,938 sekundi bio uspješniji od najvećeg rivala i aktualnog državnog prvaka Darija Merlića (AMK Zanatlija Zagreb) koji je nastupio u Fiat Seicentu.

Merlić je imao najbolji rezultat drugog ispita, dok su još po jedan u svoju korist upisali Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb) i Florian Blažutić (AK Dugo Selo). Čaklović i Merlić istim su poretkom osvojili prva dva mjesta klase najmanjih automobila duljine do 3.500 mm, dok je treći u najbrojnijoj klasi bio Domagoj Frljak (AK Dugo Selo).

Trećim mjestom ukupnog poretka, iskusni Marko Palijan (AK Dubrava), u Toyoti Corolla GT, stigao je i do pobjede u klasi najvećih automobila duljih od 4.000 mm, u kojoj su mu društvo na pobjedničkom postolju radili Zdenko i Florian Blažutić iz AK Dugo Selo. Pobjednik srednje klase do 4.000 mm, šestim mjestom ukupnog poretka je Igor Mandić (AK Ina Delta Zagreb), ispred Kristijana Levaka (AKK DS Racing Prelog) i Marija Švaljeka (AK Dugo Selo).

U konkurenciji šest vozačica najviše spretnosti prikazala je Dalila Delimehić (AKK DS Racing Prelog), prošlogodišnja prvakinja među vozačicama, koja je s prednošću većom od četiri minute iza sebe ostavila dvije pratilje iz AK Dugo Selo Dijanu Kuprešak i Vedranu Krivec. Juniorsku pobjedu polučio je Dario Merlić, a među osam mladih vozača do drugog je mjesta stigao Jurica Miketić (AK Dugo Selo), a trećeg Krešo Dugan (AK Zagorje).

Ekipnu pobjedu svom su klubu AKK DS Racing Prelog donijeli Čaklović, Levak i Delimehić, sakupivši dva boda više od prošlogodišnjih prvaka i najbrojnije ekipe Autokluba Dugo Selo. S trećim su se mjestom zadovoljili domaćini AMK Zanatlija, čiji su se sportski zanesenjaci još jednom dobrom organizacijom odužili svom nekadašnjem vozaču i prvaku Kreši Merliću.

Posljednjeg vikenda u kolovozu nastavlja se PH OSV, a na rasporedu su dva bodovna natjecanja u Dubrovniku.

AUTOR: Miroslav Krpan

FOTO: Andrea Rastowsky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!