Vodeni sportovi

Jadran bolji u raspucavanju, slavljem u Gružu vratio se u finalnu seriju

Branimir Korać • utorak, 17.05.2022.
Jadran bolji u raspucavanju, slavljem u Gružu vratio se u finalnu seriju
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga nisu uspjeli kapitalizirati prednost koju su stekli u prvoj utakmici finalne serije protiv Jadrana u Splitu. U Dubrovniku su poraženi na peterce...

Jadran se vratio i to nakon teško izborene pobjede u Gružu. Prvi susret u Splitu pripao je Jugu, ali u drugom susretu finalne serije u Dubrovniku Jadran je bio bolji u raspucavanju.

Jugaši su sjajno otvorili utakmicu, poveli su vrlo brzo s 3:0 te su na kraju prve dionice imali vodstvo 4:1 te potpunu kontrolu u bazenu.

Međutim onda im se dogodio neshvatljiv pad. Do zadnjih sekundi druge dionice nisu mogli do pogotka dok je s druge strane Jadran napravio seriju čak 5:0 i posve okrenuo situaciju. Sedam sekundi prije kraja Loren Fatović zabija za 6:5 i prekida crni niz domaćina.

Do kraja susreta Jug je cijelo vrijeme bio taj koji se vraćao iz minusa, puno je energije trošio na to i nikako nije mogao do vodstva.

Nije niti Jadran uspio konkretizirati rezultatski svoj bolji nastup, završilo je 11:11 i odluka je pala s pet metara.

U raspucavanju Jadran je bio uspješniji, njegovi svi šuteri bili su precizni, a s druge strane Ivan Marcelić obranio je pokušaj Fatovića.

Jadran su do pobjede predvodili Rino Burić s četiri gola te s po dva Jerko Marinić Kragić, Marin Delić i Anđelo Šetka. Kod Juga pet golova postigao je Stylianos Argyropoulos, a tri Maro Joković.

Finale PH:
Jug - Jadran 14:16 (11:11) - 1:1 u seriji

FOTO: HINA/Baldo MARUNČIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!