Vodeni sportovi

Zaklada 'Hrvatska za djecu' organizirala jedriličarsko iskustvo za potrebitu djecu

Sportnet • srijeda, 18.05.2022.
Zaklada 'Hrvatska za djecu' organizirala jedriličarsko iskustvo za potrebitu djecu

Šum valova, miris mora i veselo krstarenje Dalmacijom zauvijek će ostati u sjećanju za 36-ero djece iz iz šest institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s područja cijele Republike Hrvatske...

Zaklada "Hrvatska za djecu" omogućila je potrebitoj djeci prvi posjet moru i radostima kojih će se sjećati cijeli život. Višednevno jedrenje naziva "Snaga valova" bilo je edukativnog karaktera.

Pod vodstvom profesionalnih skipera, djelatnika Zaklade i svojih pratnji, mališani iz Dječjih domova Zagreb, Karlovac, Lipik, Kaštela, Osijek i SOS Dječje selo Lekenik su jedrilicama plovili akvatorijem srednje Dalmacije te posjetili Bol na Braču i Jelsu na Hvaru gdje su uživali u razgledavanju znamenitosti, druženju i uzbudljivom zabavnom programu.

"Dobrobit djece i mladih naša je misija a osim onih osnovnih, egzistencijalnih potreba, vrlo često prepoznajemo i emotivne potrebe djece koje nas motiviraju na provođenje samostalnih projekata Zaklade s ciljem: razvedriti, usrećiti i ljubavlju preplaviti djecu za koju smo projekt i osmislili", istaknula je upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu" Renata Gubić te dodala:

"Naša suradnja s institucijama za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi je kontinuirana te su upravo ta djeca vrlo često razlog naših aktivnosti. Posebno smo motivirani na djecu i mlade kojima je uskraćeno ono osnovno dječje pravo – pravo na sretnu i skladnu obitelj. Već treću godinu provodimo projekt 'Snaga valova' i oduševljavaju nas pozitivne povratne reakcije djece i njihovih odgajatelja te ogroman interes za sudjelovanju u projektu. Neizmjerno smo zahvalni Charter kućama i skiperima koji su kostur ovog projekta, prvenstveno organizatoru i idejnim začetnicima projekta Borisu Jadriću i Nevenu Katiću."

Hrabri mali jedriličari nisu skidali osmijeh s lica i neustrašivo su se iz Splita, punim jedrima uputili prema Bolu na Braču. Uživali su u razgledavanju mjesta, uživali u kino premijeri najnovijeg Marvelovog hit filma Doktor Strange u Multiverzumu Ludila te doživjeli svu ljepotu Zlatnog rata. I Jelsa će zauvijek ostati u njihovom sjećanju. Ljepota hvarskog mjesta oduzima dah, a tri adrenalinska sata u Adventure parku jedva da im je ostavilo malo snage za druženje i sklapanje velikih malih prijateljstava u lokalnom Disco klubu koji je vrata otvorio samo za njih.

Ovo nezaboravano jedrenje ispunjeno uzbuđenjima, novim poznanstvima, uspomenama i emocijama svojim donacijama podržali su skiperi, Županijska lučka kapetanija, TZ Bol i Općina Bol čija je načelnica Katarina Marčić djecu osobno i dočekala, TZ Jelsa kao i mnogi mali, a veliki ljudi koji su važan kotačić u ovom projektu Zaklade.

Zaklada "Hrvatska za djecu" djeluje 14 godina sa svrhom promicanja osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece. Osnivačka prava i obveze nad Zakladom, u ime Republike Hrvatske, ostvaruje Vlada RH.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!