Ostali sportovi

Hrvatske juniorke uzele ekipnu broncu na EP u kuglanju

Sportnet • četvrtak, 19.05.2022.
Hrvatske juniorke uzele ekipnu broncu na EP u kuglanju

Na Svjetskom prvenstvu u Estoniji koje se održava od 17. svibnja do 22. svibnja 2022. godine, hrvatske kuglačice su u prvom nastupu ostvarile sjajan uspjeh te su osvojile ekipne broncu...

Prva je nastupila Matea Juričić i odličnom igrom srušila 644 čunja, druga je nastupila Venesa Bogdanović koja je popratila Matejinu odličnu igru i srušila 628 čunjeva. Malo nespretno u igru je krenula Magdalena Škreblin koju je nakon 60 kugli zamijenila Paula Polanšćak, a zajedno su srušile 528 čunjeva.

Anamarija Grdić srušila je 566 čunjeva, a Amela Nicol Imširović 615. Posljednja je nastupila Tamara Sinković i sa solidnih 560 čunjeva osigurala Hrvatskoj brončanu medalju.

U ukupnom poretku Njemice su bile daleko najbolje i sa srušenih 3650 čunjeva osigurale su zlato, a i skinule 8 godina stari rekord za više od 70 čunjeva. Slovenke su osvojile srebro sa ukupno 3543 čunja, a Hrvatska je bila brončana sa 3541 srušenim čunjem.

Nastup u pojedinačnom natjecanju su izborile Matea Juričić s drugim najboljim rezultatom prvenstva, Venesa Bogdanović koja je na petom mjestu i Amela Nicol Imširović koja je na devetom mjestu.

U četvrtak 19.05. na rasporedu je ekipno za juniore, a 20. i 21. svibnja tandemi i sprintovi, dok je posljednji dan natjecanja 22.05. rezerviran za pojedinačne nastupe.

FOTO: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!