Nogomet

Van Bronckhorst: 'Kad izgubite, to mnogo boli. Barišić je trebao pucati među prvima'

Matej Kačan • četvrtak, 19.05.2022.
Van Bronckhorst: 'Kad izgubite, to mnogo boli. Barišić je trebao pucati među prvima'
Foto: EPA

Nakon mnoštva slomljenih srca i poraza u finalu Europske lige nakon raspucavanja, trener Rangersa Giovanni Van Bronckhorst prokomentirao je ishod s posebnim naglaskom na raspucavanje...

Trener Rangersa Gio Van Bronckhorst s velikom je boli i razočaranjem komentirao poraz svoje momčadi u finalu Europa lige. Posebno se osvrnuo na poraz u raspucavanju, a najavio je i finale Kupa gdje Rangersi ipak mogu do trofeja.

"Jedanaesterci su lutrija i nismo završili na pravoj strani. Ne mogu se žaliti jer moji igrači dali su sve od sebe. Kad igrate mnogo velikih finala, imate lijepa sjećanja za cijeli život ako ih osvojite, ali kad izgubite to mnogo boli. Izgubio sam i finale Svjetskog prvenstva. Moramo nastaviti, imamo veliku utakmicu u subotu i sljedeće sezone krećemo iznova", rekao je trener.

Rangersima slijedi škotski Kup i prilika da se ipak jedan trofej nakon ove sezone doda u vitrine.

"Neće biti lako spremiti momčad jer smo povrijeđeni i razočarani. Učinili smo to nekoliko puta i igrali s kratkim razmacima od dva dana. Letimo kući i imamo samo jedan dan za pripremu. Neće biti lako, ali bit ćemo spremni i pokušati završiti sezonu s trofejem."

Van Bronckhorst je otkrio i da se momčad spremila za raspucavanje, ali je morala mijenjati raspored i popis izvođača.

"Spremali smo se, Barišić je trebao pucati među prvima, ali smo morali prilagoditi popis zbog izmjena. Ramsey je razočaran, naravno, ali je preuzeo odgovornost. Mogao je promašiti ili zabiti i nažalost, on je promašio. U tom trenutku želiš igrače koji su opušteni i spremni", rekao je Nizozemac o izvođenju penala.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!