Nogomet

Glasner: 'Ovo pokazuje momčadski duh, igračima sam rekao samo da rade ono što i inače'

Matej Kačan • četvrtak, 19.05.2022.
Glasner: 'Ovo pokazuje momčadski duh, igračima sam rekao samo da rade ono što i inače'
Foto: EPA

Oliver Glasner bio je jako emotivan i sretan nakon pobjede svoje ekipe i osvajanja Europske lige, pogotovo s obzirom na to da ligaška sezona nije ispala idealno...

Trener Eintrachta Oliver Glasner bio je oduševljen pobjedom njegove ekipe i osvajanjem Europske lige. Teška sezona za Eintracht koja je bila razočaravajuća u Bundesligi tako je okončana velikim europskim naslovom.

"Nema nove razine, to je nemoguće. Moram o tome više govoriti. Sezona je krenula teško, ali igrači su vjerovali u sebe, ono što im govorimo i što smo uvježbavali. To pokazuje karakter i mentalitet koji imaju", rekao je, pa nastavio o momčadskom duhu:

"Duh je rastao, imali smo danas i neke igrače koji nisu prijavljeni za Europu, ali nisu bili negativni ni sebični i napravili su sve za uspjeh. Zato i nisam bio iznenađen što su nas navijači gurali i bili su glasniji od Rangersovih čak i kad je bilo teško."

Posebno je trener istaknuo strijelca izjednačujućeg pogotka Rafaela Borrrea koji je, kako trener kaže, zaslužio pogodak zbog svoje borbe i vodstva.

"Igračima sam rekao da ne smiju dopustiti da ih sudac stresira. Morali smo kontrolirati ritam, rekao sam im samo da rade ono što rade inače, i to je to. Rafa nam je iznimno važan, ne samo zbog golova nego i zbog svega što radi obrambeno. Na poluvremenu smo igračima pokazali neke situacije, nismo napadali s intenzitetom i Rangersi su se dobro branili. Morali smo dati sve, napasti prvu stativu i on je to dobro odradio. Utrčao je, imao je šansu i zaslužio je to. Borio se, bio je sjajan i on je jedan od lidera", rekao je trener o strijelcu pogotka za 1:1.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!