Nogomet

Aubameyang objavio kraj reprezentativne karijere nakon 13 godina nastupanja za Gabon

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 19.05.2022.
Aubameyang objavio kraj reprezentativne karijere nakon 13 godina nastupanja za Gabon
Foto: Dejan Popek

Nakon 13 godina nastupanja, 72 odigrana susreta i 30 pogodaka za gabonsku reprezentaciju, kraj reprezentativne karijere objavio je napadač Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang...

Napadač španjolskog nogometnog velikana Barcelone, 32-godišnji Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang objavio je završetak svoje reprezentativne karijere.

"O svojoj odluci obavijestio je Gabonski nogometni savez putem službenog pisma", kazao je gabonski izbornik Patrice Neveu.

"Nakon što sam 13 godina s ponosom predstavljao svoju zemlju, objavljujem završetak svoje reprezentativne karijere. Zahvaljujem se gabonskom narodu i svima koji su me podržavali kako u dobrim tako i u lošim vremenima", napisao je Aubameyang.

Aubameyang je u Barcelonu stigao u veljači ove godine nakon što je raskinuo ugovor s londonskim Arsenalom te je u tri mjeseca nastupanja za "Blaugranu" postigao 13 pogodaka.

Za reprezentaciju Gabona je odigrao 72 utakmice te postigao 30 golova, a najveći rezultat s reprezentacijom ostvario je 2012. kad je na domaćem Afričkom prvenstvu zauzeo peto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!