Ostali sportovi

Amela Nicol Imširović osvojila zlato u sprintu, a Luka Požega srebro na Svjetskom prvenstvu u Estoniji

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 20.05.2022.
Amela Nicol Imširović osvojila zlato u sprintu, a Luka Požega srebro na Svjetskom prvenstvu u Estoniji

Kuglači i kuglačice Hrvatske odradili su danas dobre nastupe, a najbolja je bila Amela Nicol Imširović koja je osvojila zlato dok se Luka Požega okitio srebrom.

U kuglačkoj disciplini sprint, gdje se u dva seta po 20 kugli odmjeravaju snage, danas je Amela bila najbolja juniorka koja ne samo da je osvojila zlato, nego je s 238 čunja srušila i osam godina stari svjetski rekord u kategoriji U23 čime je i izjednačila seniorski.

U prvoj rundi s uvjerljivih 2:0 Amela je bila bolja od Natalije Sintalove (Slovačka), u drugoj rundi od Caroline Futschek (Austrija), a u četvrtfinalu od Amande Zalar (Slovenija). U polufinalu protiv Nicol Kobior (Poljska) u setovima je bilo 1:1, no u sudden victory s 23:19 Amela je izborila finale u kojem je uvjerljivo s 2:0 bila bolja od Njemice Biance Zimmermann.

Ukupni poredak sprinta:
1. Imsirovic Amela Nicol (CRO)
2. Zimmermann Bianca (GER)
3. Kobior Nicola (POL) i Radić Nataša (SLO)

Luka Požega također odličnim igrama u prvoj rundi protiv Gergelyja Gombosa (Mađarska), drugoj protiv Alexandrua Denisa Pandureana (Rumunjska), četvrtfinalu protiv Mateja Sakića (Srbija), i u polufinalu protiv Jana Dandlera (Njemačka) izborio je finale. U finalu protiv Matthiasa Zatschkowitscha (Austrija) Luka je igrao dobro, no Mathias je ipak bio bolji te je pobjede u oba seta upisao sa samo nekoliko čunjeva razlike.

Ukupni poredak sprinta:
1. Zatschkowitsch Matthias (AUT)
2. Požega Luka (CRO)
3. Urbas Gasper (SLO) i Sandler Jan (GER)

U sprintu kod juniora nastupili su još Borna Bakran i Toni Ljubić, a kod juniorki Tamara Sinković koja je došla do četvrfinala i Sara Pejak.

U subotu 21. svibnja na redu su tandemi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!