Automoto

Leclercu 'pole position' u Barceloni, Verstappen imao tehničkih problema u zadnjem krugu

Matej Kačan • subota, 21.05.2022.
Leclercu 'pole position' u Barceloni, Verstappen imao tehničkih problema u zadnjem krugu
Foto: EPA

Monegaški F1 vozač Charles Leclerc krenut će s prvog startnog mjesta u nedjeljnoj utrci na stazi u Barceloni, dok će mu opasnost u prvom startnom redu predstavljati Max Verstappen...

Ususret VN Španjolske u Barceloni, na stazi na koju su mnogi donijeli tehnološke napretke i inovacije na bolidima, održane su kvalifikacije u kojima su najbrža ipak bila stara imena. Charles Leclerc krenut će prvi, a Max Verstappen drugi.

Leclerc je krug odradio za 1:18.750, dok je Verstappen bio 323 tisućinke slabiji. No, Nizozemac je u posljednjem krugu, u kojem je hvatao prvo mjesto, doživio tehničke probleme pa je nakratko izgubio snagu motora i izgubio brzi krug.

Treći će krenuti Carlos Sainz s 416 tisućinki slabijim vremenom, dok su ugodno iznenadili Mercedesi pa se George Russell "ugurao" u prvu četvorku ispred Sergija Pereza od kojeg je imao 0.027 sekundi bolje vrijeme.

Šesti je Lewis Hamilton, dok četvrti startni red čine Valtteri Bottas i Kevin Magnussen. Slijedi Daniel Ricciardo pa Mick Schumacher ispred Ricciardovog momčadskog kolege Landa Norrisa.

Na samom dnu su dva Williamsa, dok sreće nije bilo ni za Aston Martin koji je donio novi bolid, izgledom jako sličan Red Bullu, ali su Sebastian Vettel i Lance Stroll sa 16. i 18. mjestom bili dosta slabiji od onih od kojih se "prepisalo".

FOTO: EPA/Shawn Thew

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!