Košarka

Barcelona u Beogradu iskontrolirala susret s Olympiacosom i uzela treće mjesto

Matej Kačan • subota, 21.05.2022.
Barcelona u Beogradu iskontrolirala susret s Olympiacosom i uzela treće mjesto
Foto: EPA

Košarkaši Barcelone zauzeli su treće mjesto na završnom turniru Eurolige u Beogradu. Nakon poraza u polufinalu, Barcelona je u dvoboju za treće mjesto nadvisila Olympiacos...

Odigrana je pretposljednja utakmica ovosezonskog izdanja Eurolige. U dvoboju za treće mjesto između poraženih polufinalista Barcelone i Olympiacosa, očekivano su slavili Katalonci.

Od Barcelone se očekivalo da bi mogla i do finala, ali u tijesnom polufinalu poražena je od Reala, dok je srca mnogobrojnim Grcima slomio Vasilije Micić košem u zadnjoj sekundi. Takvi, poraženi i ispražnjeni, suparnici su odigrali utakmicu za treće mjesto.

Do izražaja je ipak stigla kvaliteta Barcelone koja u ovom dvoboju nije gubila ni u jednom dužem razdoblju, a Olympiacos se držao sve do kraj druge dionice i početka drugog poluvremena kad su Španjolci napravili 13:2 seriju i otišli na deset razlike.

Olympiacos to do kraja nije stigao premda je nakon pet vezanih poena Sloukasa i McKissica došao do 68:65. Ipak su odgovorili Mirotić i Higgins sa svojih pet poena, vratili su na osam razlike i u posljednje tri minute Barcelona je iskontrolirala do konačnih 84:74.

Mirotić je kao najbolji igrač ove sezone u Euroligi i ovaj put predvodio svoje s 19 poena, dok je 16 dodao Sertac Sanli. Posebno nadahnut bio je Nick Calathes s devet poena, osam skokova i 13 asistencija.

Kod Olympiacosa je Aleksandar Vezenkov zabio 20 uz 11 skokova, Sloukas 17 sa sedam asistencija, a McKissic 11 poena. Finale između Efesa i Reala igra se u 19 sati.

FOTO:EPA/ANDREJ CUKIC

Euroliga, doigravanje

za 3. mjesto

Barcelona84:74Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!