Košarka

Efes obranio euroligašku titulu nakon napadački siromašnog finala!

Matej Kačan • subota, 21.05.2022.
Efes obranio euroligašku titulu nakon napadački siromašnog finala!
Foto: EPA

Završni turnir Eurolige u Beogradu okončan je pobjedom Anadolu Efesa koji je u tijesnoj i napadački siromašnoj utakmici s 58:57 svladao Real Madrid i obranio naslov...

Košarkaši turskog Anadolu Efesa po drugi put zaredom su prvaci Europe. Efes je u finalu u beogradskoj Stark Areni u drugom poluvremenu preokrenuo vodstvo protiv Real Madrida i slavio je s 58:57.

Kao što i sam rezultat govori, nipošto to nije bila ljepotica od košarke, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem je novi/stari prvak limitirao madridsku momčad na samo 23 poena u 20 minuta.

Real je imao vodstvo u prvom poluvremenu, išlo je ono i do sedam razlike u drugoj četvrtini i devet u trećoj, ali je nakon trice Adama Hange za 40:31 do kraja Real zabio samo 17 poena, od čega tek dva do kraja četvrtine.

Odgovorili su Vasilije Micić i Tibor Pleiss serijom i donijeli 42:40 na ulasku u četvrtu, a s 5:0 Micića i Singletona Efes otvara četvrtu i preuzima vodstvo. Uslijedila je potom siromašna košaara i nervoza pa Real ostaje na priključku bacanjima, a onda Llull i Deck tricama donose potpuni egal.

No još jednom se ukazao Micić tricom za 56:53, a nakon bacanja Reala Pleiss dodaje još dvicu za tri razlike, što Real do kraja nije stigao. Llull je 45 sekundi do kraja zabio za 58:57, a do kraja je Efes pametno koristio činjenicu da Real nije bio u bonusu pa je uz tri prekršaja Reala potrošio vrijeme za titulu.

S 23 poena Micić je još jednom vodio svoje do titule, dok je Pleiss dodao 19 uz sedam skokova. Dvoznamenkast još je bio Shane Larkin s 10 poena. Kod Reala je Watler Tavares ostao usamljen s 14 poena i 11 skokova.

Ovu titulu slavi i Kruno Simon koji, premda nije sudjelovao na kraju sezone zbog ozljede, ipak uzeo drugi europski naslov u nizu.

FOTO: EPA/Andrej Cukic

Euroliga, doigravanje

finale

Anadolu Efes58:57Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!